Kivan kesäviikonlopun jälkeen KalleNalle lähti sairaalaan. Hän osallistui lasten tutkimiseen ja hoitamiseen. Kuvassa hän on sairaalan Suupolilla. Sielläpä oli jännää! Kiva iso tuoli, joka kallistui ja nousi ylös ja josta voi laskea kuin luisusta alas poistuessaan! Siellä oli kirkas lamppu ja siellä sai aurinkolasit, ettei silmiä häikäissyt. KalleNalle seurasi miten reippaasti tytöt ja pojat kiipesivät tuoliin, avasivat suunsa ja tekivät mitä hammaslääkäri pyysi. Ihan hassuja juttuja hammaslääkäri pyysikin: Irvistä! Pure hampaat yhteen! KalleNallea nauratti. Hänelle oli opetettu, että irvistäminen on rumaa käytöstä, mutta hammaslääkäri vain hymyili ja kiitteli lapsia! Hammaslääkäri katsoi pienellä peilillä lapsen suuhun ja hänellä oli pieni sauva, jolla hän taputti hammasta, siitä kuului kiva ääni. Lisäksi hammaslääkäärillä oli pieni suvituuli, jolla hän puhalsi hampaaseen. KalleNalleakin puhallettiin poskeen, se tuntui hauskalta!Tutkimuksen jälkeen jokainen lapsi sai palkinnon, kivan tarran. KalleNallekin sai oman tarran, kun oli reippaasti avannut suunsa ja esitellyt puhtaat nallehampaansa.

KalleNalle leikki lasten kanssa odotushuoneessa yhdessä muiden lelujen kanssa. KalleNalle toimi myös tuomarina poikien pikkuautojen kilpa-ajoissa sairaalan käytävällä. Se jos mikä oli hauskaa! Huomaa, tuomarit saivat myös kuorma-autokyytiä lapsilta!

 KalleNalle ja isompi Nalle testasivat myös Keinuhevosen ratsastusominaisuudet. Erinomainen ratsu! tuumi KalleNalle. Hän oli oikein tyytyväinen päiväänsä. Hän oli tavannut monta reipasta lasta ja saanut kuulla miten suun terveyttä hoidetaan. Tästä pitää kertoa Mallalle, tuumi KalleNalle.

Isompi Nalle kertoi KalleNallelle, mitä hän tekee sairaalassa. Jokaisella Lelulla on tärkeä tehtävä, hän sanoi. Me olemme lapsen kavereita! Aina ei lapsi ole ehtinyt ottaa omaa Nallea tai muuta Lelua mukaan sairaalaan. Me olemme täällä valmiina odottamassa ja osaamme leikkiä jokaisen kanssa, kuunnella salaisuuksia ja lohduttaa, jos on paha mieli. Meidän kanssa on aina hyvä olla!