024.jpg

Matkaneuleita, kaksi sytomyssyä. Valkoinen Tennesee jämä ja teetee Gala-kimallelanka. Sininen-harmaa-valkoinen neulottu bambujämistä ja niiden loputtua käytin valkoisen puuvillan jämät. Lankapaasto siis eteni jälleen hiukan. No, tunnustan: ostin Blend bamboo lankaa neulepuseroon itselleni ja otin heti puikoille nro 3, loin silmukat 244.

012.jpg

Muhvin vuorin ompelin flanellipalasta ja tein sinne pienen röyhelön rypytetyn huivilangan avulla, suloisen pehmoisen ja kauniin värisen. Lisäksi talteen otettu silkkinauhan pätkä ja kaapista löytyneitä nappeja, teemalla jotakin tunnusteltavaa.

022.jpg

Koska muhvi on neulottu suorilla puikoilla, ompelin päät yhteen. Lanka loppui ja jouduin ompelmaan toisella langalla. Saumasta erottui vieras lanka, joten peitin sen kauniilla nauhalla. Napin toivon tuovan muistoja menneiltä ajoilta.020.jpg

Palmikoihin liitin lettinauhat ja taskuun napin sekä silmun ja siihenkin vanhanaikaisen napin. Virkkuukoukkuakin käytin ja huomautin Isännälle, että osaan toki virkata, mutta onpa hidasta verrattuna neulomiseen. Lankajämistä siis siniset kukat, tietysti! 

008.jpg

Vanha Haihara tapahtumassa esiintyi Louhen tyttäret tanssiryhmä. 

004.jpg

Kauniit värikkäät asut ja hiukset koristeltuina kukilla ja huiveilla.

002.jpg

Kaunista, iloista tanssia!

001.jpg

Keinuvaa liikettä, herkkää käsien käyttöä ja mitä notkeutta! Koko kesätapahtuma oli  onnistunut kokonaisuus, täynnä harrastajien ja käsityöläisten taidonnäytteitä ja myytäviä tuotteita.

Haiharassa on kuukausittain vaihtuva, ilmainen taidenäyttely ja kesäkahvila avoinna päivittäin. Vieressä on uimaranta, suosittelen. Isäntä valvoi, kun kävin uimassa. Oli sitten mukava mennä kesäteatteriin katsomaan Kauppa-Lopoa, harrastajien tekemää, iloista esitystä.