SNY%20Kev%C3%A4t%202016.jpg

Nyt on aika ilmoittautua kevään SNY-kierrokselle! Klikkaa osoitteeseen salainenneuleystava.blogspot.fi Luvassa jännittävä, hauska kevät!

Olimme Isännän aloiteesta hiihtämässä eilen ja tänään. Onneksi sukset tietävät, miten hiihdetään, Emäntä ei tiedä. Tänään Isäntä rohkaisi myös laskemaan pienen mäen alas. Korkeutta ehkä 1-1,5 metriä , Isännän huomautus. Tämän hurjan mäen Emäntä laskikin sitten neljä kertaa! 

Ladun varressa näimme monta suurta iloa tuottavaa asiaa. Ensimmäinen oli pikkuisten koululaisten hiihto! Suomalaisen kuuluu osata hiihtää ja kun nyt latua on sitä hyödynnettiin ilolla ja vauhdilla. Opettaja auttoi toisia ihan savojen pukemista myöten, toiset osasivat itse.

Toinen koskettava asia oli kuinka varttuneet herrasmiehet puhelivat hiihtäessään ja erotessaan sopivat huomisesta seuraavasti: Juna lähtee klo 10:00, tervetuloa mukaan! Kosketavaksi asian teki, kun Isäntä tapasi vanhan tuttunsa, joka oli hiljan jäänyt leskeksi. Tuntui hyvältä ajatella, että Ystävät pitävät toisistaan huolta, myös kannustamalla hiihtämään. En toki tuntenut näitä herroja, mutta kuulin heidän puhuvan hiihtäessään edelläni ja se lämpö kosketti sydäntäni. 

001.jpg

Kävin eilen parissa lankakaupassakin, ostoksilla, Ystäville hankintoja tekemässä. Kerässä oli seinällä tämä jännä lankatyö. Luvalla kuvasin. Olisiko tässä hyvä tapa säilyttää ryijylankoja, käyttää jämälankoja, tai ylipäänsä vain säilyttää lankaa, joka ei enää mahdu kaappiin?

Silmukan ytimestä -haasteena on helmikuussa LUMIUKKO. Haasteenhan tarjoavat blogit Silmukan saalistus ja Pipon ytimestä, kiitos heille!

004.jpg

Tässä ne minun lumiukkoni ovat ja tuoreet Runebergin tortut, omenahillolla, Isännän maun mukaan. Lankana valkoinen Wool ja turkoosi ja tumma sininen Nallea. Lankapaasto ja Lankalaihis etenivät 110g. 

Olen ostanut siis lankaa, lahjaksi ja lahjoittanut jämiä, joten hyvin etenee! Sain itsekin muutaman kerän lankaa Sytomyssyihin, silti omat varastot pienenivät mukavasti.