silmukanytimestahaaste.jpg

Elokuun haasteena on VILJA. Ehdottoman ajankohtainen ja hyvä aihe, viljahan tuuleentuu pelloilla parhaillaan. Minä inspiroiduin aiheesta itselleni ihan uudella tavalla, keitin marjapuuroa viinimarjoista. Inpiraatiota antoi Possu Munkki, joka keittelee lappapuuroa mennen tullen. Lisäksi uudessa Pellervo-lehdessä oli resepti, ja kaapissa pitkään säilytettyjä mannaryynejä. 

IMG_3642.jpg

Puuroa sitten nautittiin, terveellisesti leivän, kasvisten ja maidon kera. Enpä olisi arvannut, miten helppoa ja hyvää se on! Viinimarja keitin 10 min, siivilöin ja mehiin lisäsin mannaryynit ja huikean määrän sokeria, haudutin 10 min ja valmista tuli. Emme kaivanneet vaahdotusta. Yksinkertainen ruoka on usein parasta. 

IMG_3643.jpg

Haasteen mukaan olen neulonut myös nämä villasukat. Nuo raidat kaksoishelmineuletta olivat hyvä ratkaisu, oli helppo neuloa yhtä pitkät jalkaterät ja ne myös jouduttivat neulomista. Vehnätähkä kuvassa kertoo viljan inspiroivasta vaikutuksesta.

IMG_3644.jpg

Tässä sytomyssyssä on palmikko, ikäänkuin pullapitko. Palmikosta tulee mieleen ihana Elovena-neito, lisäksi tämä lanka kimaltaa, sitä ei kuva kerro. 

IMG_3645.jpg

Kala kaunisna pitävi, veden vilja virkeänä... Sisareni osti tämän langan. Puolisonsa tarvitsee villasukat ja tässä on ensimmäinen versio. Hän osaa muuten savustaa kalan todella herkulliseksi...