IMG_5327.jpg

Yritin neuloa Isännälle sormikkaat. 13 silmukkaa puikolla 2½ ja lanka arwettaa.  Ihan tähän asti jaksoin neuloa, mutta koska olivat liian pienet, oli pakko pitää tauko. 

IMG_5323.jpg

Käytiin yhdessä retkellä metsässä, auringon paisteessa, kaksi viikkoa sitten. Löydettiin itsemme järven rannalta. 

IMG_5324.jpg

Tähän olisi voinut kastaa varpaansa, jos olisi halunnut. Vesi oli kuitenkin jo syksyisen viileää ja jalassa maastokengät. Ei niitä raaskinut riisua! 

IMG_5338.jpg

Luontoretkeily antoi uutta intoa, syystuuli poisti harmituksen ja niinpä neuloin kaksi paria tumppuja Novita syksy lehden mallilla. Lehtikuvion alle olen neulonut kaistaleen ohuella langalla suojaamaan kylmältä. Lanka on Novita Isoveli ja puikot nro 4. Näitä oli ilo neuloa! Lanka on ollut jo jonkun tovin kaapissa, saatu  lahjana Äidiltäni. Painoa n. 100g paikkeilla eli yhdestä kerästä tulee tumppupari. 

IMG_5335.jpg

Luontoretkeilimme myös viime viikonloppuna. Todisteena joutsenperhe, vanhemmat ja kolme poikasta. Kuvassa eivät kaikki näy.  Tällöin satoi kuin kultarahoja, keltaisia haavanlehtiä tyynessä ilmassa. Nautimme eväät luontopolulla, jossa olimme kesällä eksyneet. Hyvin löydettiin reitti kun kuljimme sen nurinpäin! No, joku oli siirrellyt opastetolppia eikä niitä vieläkään ollut paikallaan joka  tolppaa. Polkuja oli tarjolla useampia, löydä siinä sitten se oikea...

IMG_5341.jpg

Sormikkaat on valmiit ja käytin niitä tänään työmatkalla, kun ilma oli viileä.  Neulon joskus Isännälle omat ja ehdottomasti pitkävartiset, kuten nämä. Hänestä on hauska kääntää varret kaksinkerroin. 

Liikkukaa luonnossa nauttimassa syksystä, vielä on leutoa eikä tarvitse pelätä liukkautta. Lyhtyjäkin voisi iltaisin sytytellä valoksi ja tunnelmaa luomaan!