Viikonloppuna miähen kanssa oltiin mettässä ja täss o tulos ja käystös oli noi punaset vehkeet. Tää syksy on eka kerta kun mää sellattella kerrään.  Komeita o ja roskat tuli kans matkaa, noi jäkälät iha itteksee!

Mun tarttee ny esitellä tää tärkee asia: Lanka riitti viä tumppuihinki! Parsinlankaki kulu, kaikki 38 senttiä, toho toise peukalo päähä. Mahtaa ny tää vavva sitte oppia hyvi pukee peukalot paikallee, paree olis, että tarkenis. Selvyyre vuaks toi toine tumppu on rairotettu oikeelle ja toine vasemmalle. Näin tää vavva oppii nää kärekki siinä pukemise lomassa. Kyä näin o! Ny vaan orotetaan millonka vavva syntyy, ei oo vielä mittää kuulunu? Vai orottiko hän näitä tumppuja, ku mulle tuli niin pakottava tarve ne kutoa?

Lankaa kulu: Tumput 21 g, sukat 24 g, housut 101 g ja kaikki yhressä n. 265 g nappeinee. Yks hyvä juttu viä, tää lanka loppu ny. Joku roti se olla pitää tossa lankavarastossaki. Se om moro!

Jaa nii, töissä yks viaras sano mulle: Sinä taidatkin olla Pohjanmaalta kotosi? Jaa mää vai? mää kysy ja sanon että toi murre tarttuu. Meillä on yks likka tuolta Lapualta...