001.jpg

Neuloin villahousut pariksi aiemmin neulomalleni, karhealle, huuhteluaineessa liotetulle villatakille.

Malli ihan omien muistojen mukaan neulottu, muutamatkin housut olen tehnyt aiemmin, vuosien varrella. Lankana Novita Wool ja nyt ei tuntunut yhtään karhealta. Violetti loppui ja jatkoin luonnonvalkoisella, mutta se jääkin takin helman alle käytössä. Takaosa vähän pidempi, lyhennettyjen kerrosten ansiosta. Vyötärö näyttää leveältä, mutta pujotan sinne kuminauhan.

Puikot nro 3½, sukkapuikot ja 60 cm pitkä pyöröpuikko. Innostus tehdä housut tuli yllättäin, kun kuulin koottavasta Vauvakassista. Seuraavaan Vauvakasiin menee tämä neuleasu, koska alkuperäinen lahjaidea muuttui. 

Neuloin aluksi 10 s puikolle resorin, saisi olla 11 s, mutta kyllä oma nyrkkini mahtui läpi! Lisäykset alkuun  tasaisesti 10s ja sitten 4 krs välein. 12 lisäyksen jälkeen yhdistin neuleet, ilman mitään kiilaa ja sukkapuikoilla onnistui hyvin. Tässä olen toteuttanut useampaa vaihtoehtoa, nyt menin suoraan ilman kiiloja tai kavenuksia, Ompelin vain syntyneen aukon kiinni viimeistelyssä ja hyvä tuli, vaipalle jäi tilaa. 

Nämä pakataan siis lahjaksi tuntemattomalle vauvalle. Lankalaihis eteni taas 125 g eli nyt ollaan tilanteessa 480 g kulutettu varastoja. Kaapissa vielä riittää, katselin niitä ja sain uutta inspiraatiota!

On helppo pitää Lankalaihista ja aloittaa Lankapaasto, kun on omassa kaapissa, mistä ottaa...