004-normal.jpg

Kuvassa Silmukan ytimestä-haasteen ensimmäinen pipo työvälineineen. Puettu leipäkorin päälle ja kuvattu Sinisellä sohvalla, missä on neulottukin. Painoa 56 g tuntemattomia mohairlankoja, ostettu Pelastusarmeijasta, löytyivät kaapista.  Välineinä 3½ ja 3 pyöröpuikot sekä sukkapuikot nro 3. Muovipinnoitetut puikot olivat omiaan tämän keinokuitulangan neulomiseen! Alkuun 120 s, neuloin kaksinkertaisen reunuksen korvia lämmittämään, lopuksi päättelin 12 s.

Haastehan on kotoisin blogeista: Pipon ytimestä ja Silmukan saalistus KIITOS heille haasteesta!

Tarina Pitsineuleesta, jota käytin tässä pipossa. Olen kirjannut muistiin ohjeen ja mitat, miten olen neulonut kauan sitten Vauvanpeiton.

Ohje: Silmukoiden lukumäärä tasan jaollinen 10s+1s. 

1.krs 1 reunas. (neulotaan aina okein) * 1lk, 3 s o, 3 o yht, 3 s o, 1 lk, 1 s o* toista *-* koko kerros.

2. krs nurin, 3krs oikein, 4 krs oikein. (siis jos neulot edestakaisin) Toista näitä neljää kerrosta.

Vauvanpeitto oli pehmoista keinokuitua, luonnonvalkoinen ja tarkoitettu vaunuihin päällimmäiseksi.  Näin sen tein: 

190s, joista 11+11 reunasilmukat, 5 olisi riittänyt. Tuli leveydeksi 89 cm ja pituudeksi tein 87 cm. Kapeampi olisi riittänyt, esim 170 s. Puikot 3½. Lankaa vajaa 400g. Tuli hyvä pieni vauvanpeitto, kapeampi ja kevyempi olisi riittänyt. 

Tämä oli siis tarina peitosta, jonka pitsineuleella tämän pipon tein. Valkoinen mohairpipo on suloisen lämmin, kevyt ja näppärä päähine, kun lunta ei ole ja ilmakin on kovin leuto!