002.jpg

Pyöräillessä on mukava olla vesipullon lisäksi jotakin pikku evästä, kuten nämä Tallinnasta ostetut päärynät. Luonnollisesti on Emännän tehtävä huolehtia eväistä, Isännällä on muita tärkeitä tehtäviä. Ruokaa kokkaamme yhdessä ja käymme useimmiten yhdessä myös kaupassa. 

006.jpg

Tässä malliksi terveellistä herkuttelua. Tuoreita puolukoita survottuna ja päällä laktoositonta, maustamatonta luonnonjogurttia, ikäänkuin kastikkeena. Isäntä rakastaa kaikkia marjaherkkuja. Hänestä pullassakin täytyy olla marjoja tai hedelmiä. 

004.jpg

Tänään on merisunnuntai ja sen vuoksi kirkossa oli pienoismalli purjeveneestä. Hauska yllätys näin sisämaassa. Lisäksi maljakossa oli kaisloja ja meriheinää kukkien asemasta.

Merimieskirkoille voi lähettää joulupaketteja "tuntemattomille merenkulkijoille". Tämä joululahjaperinne on odotettu, pidetty ja muistoja herättävä merenkulkijoiden keskuudessa. Suomen Merimieskirkot välittävät kotoisen joulun tunnelman heille, jotka viettävät joulunsa merellä. 

Lahjoja toivotaan toimitettavan marraskuun alkuun mennessä Helsingissä Vuosaaren merimieskirkolle (Provianttikatu 4, 00980 Helsinki) sekä muualla Suomessa ja Euroopassa lähimmälle merimieskirkolle. Lahjoja voi toki tuoda jouluun saakka. 

Perinteisen joulupaketin sisällöksi sopivat esimerkiksi villasukat, makeiset (EI SUKLAA) , kirjat sekä musiikkilevyt. Älä paketoi kuitenkaan elintarvikkeita tai kynttilöitä. 

Kodikas teema, villasukat tuomaan kodin lämpöä ja iloa ajankuluksi! Voiko yksikään neuloja vastustaa näin kaunista ajatusta? Jos ei muista merenkulkijaa, voi muistaa jotakuta tuntematonta lämpimällä lahjalla.