Löysin ihanan, kesäisen haasteen ja osallistuin siihen yhden lomaviikon ajan.

10514035_1469003886670829_1152060157_a-n

Haasteenhan antoivat kaksi ihanaa blogia: Lankahelvetti ja Pipon ytimestä.

Tarkoitus haasteessa oli käyttää jokaisena viikonpäivänä eri väriä, samaan neuleeseen. Minähän olen tunnetusti omapäinen. joten tässä raportti tuloksista ja tunnelmista viikon varrella.

002-normal.jpg

Raumalla meren rannalla neuloin sytomyssyä, päivä oli maanantai ja väri musta. Kyllä, juhlava, tyllikäs musta. Lanka tosin loppui, mutta kaupasta löytyi jatkeeksi suloista bambua. Tummaan väriin satiin näin auringon lämpöä ja raikkaita merituulia. Ajattelin, että vien myssyn ja pyydän antamaan "tiskin alta" hänelle, kenen lempiväri on musta ja jolle mikään muu myssy ei sovi. 

001-normal.jpg

Musta ei ole helpoin kuvattava, mutta sinisen lasimaljan päällä se on, ankkurikin edessä. Aloitin paksummalla puuvillalla ja vaihdoin sitten bambuun, raja erotuu siksak kuviona.

015-normal.jpg

Olimme kesäretkellä myös Aulangolla ja koko matkan neuloin, turkoosia systomyssyä. Päivä oli ihana ja myssyyn latautui kultuuria, metsän tuulen huminaa ja viljapellon komeaa vihreää tunnelmaa. Äitini kanssa emme huomanneet Onnen temppeliin johtavaa polkua, vaan kiipesimme näitä hankalia kivenlohkareita myöten ylös. Rappuja ja polkua tulimme sitten alas!

054-normal.jpg

Molemmat suloista Novita Bambua. puikot 3½, 140 s. Kavennuksissa 3 sukkapuikot. Kuvassa myös keskiviikon keltainen pitsikoristereunaympyrä, virkattu. Tämän liittänen mukaan sytomyssyyn, hakaneulalla kiinnitettäväksi. Toisessa turkoosissa sekä maantain mustassa on neulottuna ankkuri, Toivon symboli. 

Torstain väri oli terra tai oranssi. Tämä tuotti haastetta, mutta tarkkaan katsoen, väri löytyy: 

026-normal.jpg

Anna hyvän kiertää- haasteen viimeinen muistaminen, kesäkassi. Virkattu puuvillalangasta, sisällä puuvillavuori. Tässä löytyy niin terraa kuin oranssiakin, pätkävärjätyn langan ansiosta. Tähän on tyytyminen, koska sopivaa väriä ei muutoin ole. Tavoitteeni on ollut käyttää olemassa olevia lankoja ja tähän kului monta ihanaa lankaa mm. kaksi kerää pätkävärjättyä puuvillalankaa. 

Keskiviikon ja torstain ohjelmassa oli myös kesävieraita, jotka taiteilivat myös. 

023-normal.jpg

Kalat ovat Vanhan Rauman kirkosta, lapsille tarkoitettua materiaalia. Siellä on lapsille oma huone, jossa voi askarrella  kalan ja kiiniittää sen Pietarin kalaverkkoon. Olimme siellä kaksin, otin yhden kalan mukaani ja näin kesävieraille saatiin leikattua askartelumateriaalia. Taitaapa näissäkin olla teemaan sopivia värejä?

Perjantaina ohjelmassa oli haasteellinen väri; pinkki. Rakastan pinkkiä, kylmää voimakasta väriä. Sytomyssyyn ei pinkkiä nyt löynyt, vain katkeilevaa tuntematonta jämää. Säästäväisenä en ole heittänyt tuntematonta lankaa roskiin ja nyt virkkasin kukkia. Aihe syntyi, koska kuivaan mesiangerovoita talvea varten. Virkatut kukat, oikeastaan fuksian väriset, voin kiinnittää vaikka villasukkiin. Taatusti voimaannuttavat, lohduttavat sukat tuleekin!

011-normal.jpg

Kuvassa siis tuoksuvat mesiangerot ja perjantain kukat, vanhalla ruusutarjottimella. 

Lauantai oli matkapäivä ja sytomyssy erinomainen matkaneule, suosittelen. Pyöröpuikko nro 3½ ja Novita bambu sekä sukkapuikot nro 3. Tähän myssyyn keräsin näitä tunnelmia:001-normal.jpg

Rakuunat, auringon paiste, teetä ja leivos Majurskassa...

002-normal.jpg

sekä Muistojen fregatta, jonka komeaa lähtöä seurasimme. 

Sytomyssy, kera kukkien. Luonnonkukissa väriä riittää, purtojuuri, puna-apila, niittynätkelmä, ohdakkeet...

017-normal.jpg

Tämä oli siis lauantain väri. tähän kuvioon olen erityisen tyytyväinen, yksinkertainen nurjilla ja oikeilla silmukoilla tehty, istuu hyvin. Sytomyssyjä varten ostin neljä kerää Novita bambua, joten vielä yksi myssy...

002-normal.jpg

Sunnuntaina neuloin siis samaa lankaa kuin lauantaina. Tähän myssyyn sain tunnelmia järven rannalta, huikean kylmästä Puruvedestä, jossa uin.

Illalla olimme Saaren 80-vuotiaassa kirkossa Soi kunniaksi Luojan -kesäkonsertissa. Taiteilija Arja Koriseva lauloi ja Jouni Somero säesti. Olisipa ollut kamera mukana!  Ihana konsertti, muutama kyynel siinä vierähti poskelle, niin koskettavaa musiikkia. 

005-normal.jpg

Niin viikko hurahti väriteemalla. Lauantaiyönä taivas tarjosi näin hienon värityksen. Lämmin kiitos ihanasta haasteesta molemmille blogeille!

Taas on maantai kun täydennän tätä viikon varrella koottua kirjoitusta ja puikolla on taas mustaa lankaa! Minulle jäi molempia myssyyn käytettyjä lankoja ja neulon ne nyt pois, myssyksi tietenkin. Tänään on tunnelmaa tuonut mm. nämä ihanat asiat:

003-normal.jpg

Ihana perhonen istahti rannalla ruohonkorrelle ja viivähti kuvan verran. Neuloin rannalla, Isäntä luki kirjaa ja välillä uin, ihanaa!

008-normal.jpg

Kävimme metsässä ja tässä kesän ensimmäiset mustikat ja metsämansikat, olkaa hyvä!