IMG_7176.jpg

IMG_7175.jpg

Kävin pitkällä retkellä Pispalan kulttuurimaisemissa hyvässä seurassa. "Yö kerran unhoa annoit väsyneenä kun helmaasi jäin..."  Olavi Virta Kuvissa kyltti talon seinässä missä hän asui viimeiset vuotensa. 

IMG_7177.jpg

IMG_7178.jpg

Pispalan harjulla on Lauri Viidan muistomerkki. Sen ohi käveltiin. Ilma oli kaunis ja lämmin tuuli puhalsi. Harjulta näkyi välillä sekä Näsijärvelle että Pyhäjärvelle kun vain päätään käänsi. Harjulla tuoksui ihanasti metsältä. Talojen kohdilla tuoksui sireenit mitä on hyvin monen talon pihassa.

IMG_7179.jpg

IMG_7180.jpg

Atlastyttö on lähellä Pyynikin urheilukenttää puistikossa. Se on kunnianosoitus suomalaisten naisten ahkeruudelle teksiiliteollisuudessa. Tytöllä on jalassaan kultaiset sandaalit ja hän kehrää kultalankaa. IMG_7181.jpg

Retkeen kuuluu evästely. Käytiin Pyynikin munkkikahvilassa ja kahvin kera söin uunituoreen munkkirinkilän. Myöhemmin kävimme Sokoksen alakerrassa missä saa tosi hyviä salaatteja. Kuvassa annokseni, juusto-hedelmä. Sitten jaksoin hyvin mennä Laukontorille istuskelemaan ja vielä Laikun lavalle kuuntelemaan Mannaa eli nuorta laulusolistia. Tanssimaan en sentään ryhtynyt, vaikka se olisi ollut viisasta, olisi voinut vyötärö kaventua... Tämä Manna oli nimittäin erityisen notkea ja tanssittava esiintyjä. Olisi ollut muuvit tarjolla ilmaiseksi. 

Tämä päivä oli erityisen kiva alku lomalle.