001.jpg

Vein lahjoitetun ihanan sytomyssyn maanantaina syöpätautien poliklinkan tiskille muiden kauniiden myssyjen kaveriksi. Yllättäin tiskillä oli nämä kolme kerää Mandarin petit lankaa ja viesti: Virkkaustaidottoman osuus sytomyssyihin. Joku ystävällinen oli lahjoittanut lankaa myssyjä varten ja arvellut näin tavoittavansa tekijän. 

Minun on tunnustettava, että osaan toki virkata, mutta ... Luvan perästä otin langat mukaani ja tarjosin työtovereille, mutta heillä ei ollut aikaa tai tarvetta langalle ja virkkaustaito puuttui tosi monelta. 

002.jpg

Eilen valmistui ensimmäinen myssy 33 g ja lankaa jäi 16 g eli puoleen myssyyn. Toiset kerät ovat myssyn sisällä. Vien tämän heti alkuviikosta otettavaksi. Vieressä päärynöitä Ahvenanmaalta, löysin kaupasta. 

Kävimme eilen puolukassa. Pakkanen oli purrut marjoja, mutta niitä riitti vielä. Päivä oli kaunis ja metsässä rauhallista. Vasta eväitä syödessä tuntui kylmältä. Meillä oli molemmilla sormikkaat kädessä, poimurimme ovat metallisia. En ole ikinä ennen käsineet kädessä poiminut, mutta hyvin se onnistui. Puikoillakin on nyt sormikaat, ajankohtainen neule. 

Serkkutapaaminen%20008.jpg

Tämä serkkutapaamisen ihastuttava vieras kehoittaa meitä kaikkia ulos nauttimaan syksystä ja keräämään terveyttä kehoomme. Suloista lokakuuta!