KalleNalle tiesi Vortin, pienen pojan tarvitsevan ihan erityistä hoitoa sairaalassa. He olivat tavanneet sairaalan käytävällä ja leikkineet yhdessä. Vortti oli uskonut KalleNallelle, että häntä jännitti kovasti. Voisiko KalleNalle tulla mukaan leikkaussaliin? Vortti oli kuullut, että hän nukkkuu, kun häntä hoidetaan. Vortin mielestä olisi kiva nukkua KalleNalle kainalossa. Vortti kertoi, että isä tulee mukaan ja hän saa nukahtaa isän syliin. Tämä kuulosti KalleNallen mielestä hyvältä.  Hän tulisi oikein mielellään nukkumaan Vortin kainaloon. Samalla hän näkisi sen leikkaussalin, mikähän se semmoinen onkaan?

Leikkaussali oli metka paikka. Siellä oli suuri valaisin katossa, paljon koneita ja monta hoitajaa sekä lääkäri. Vortille laitettiin rintaan pienen tarrat ja sormeen pieni mittari. Hän näki kuinka ruudulle piirtyi käyrää. Katso kuva! Vortti sai käteen pienen uniluukun ja siitä hänelle annettiin unihiekkaa. Suloisesti Vortti nukahti isänsä syliin KalleNallea kainalossaan pitäen.

Kun Vortti heräsi, hän näki isän ja äidin vuoteen vieressä ja KalleNallen hymyilevän tyynyllä vierellään. "Olit reipas poika, Vortti!" sanoi KalleNalle. "Lääkäri ja hoitajat saivat hoidettua sinut ja pääset vielä tänään kotiin. Palkinnoksi saat vielä tarran mukaan muistoksi, etsin sinulle oikein näköiseni nalletarran"  jutteli KalleNalle. Vortin hoito sujui hyvin, hän pääsi iltapäivällä kotiin mukavien muistojen kanssa. Sairaala ei Vortista enää tuntunut pelottavalta, vaan hyvältä paikalta käydä, kiitos KalleNallen.

KalleNalle näki leikkausosastolla muutakin kuin Vortin hoidon.  Yksi kone meni rikki. Paikalle soitettiin apua Lääkintälaitehuollosta. Kaksi miestä saapui paikalle ja heillä oli mukanaan TYÖKALUSALKKU! (Katso kuva) KalleNalle seurasi mielenkiinnolla mitä he tekivät ja millä instrumentilla. Jännillä pihdeillä vaihdettiin uusi jousi ja kiristettiin. Aikaa kului vain muutama minuutti. Olipas nopeaa ja tehokasta! tuumi KalleNalle. Täällä sairaalassa kaikki tapahtuu niin rauhallisesti ja nopeasti. Täällä on hyvä olla!