IMG_4575.jpg

Lomapäivät täyttyvät suloisesta joutilaisuudesta, lukemisesta, kukkien ja perhosten ihastelusta, uimisesta ja tietysti käsitöistä. Aurinko on paistanut, välillä ollut pilvipoutaa ja vesi lämpeni ruhtinaalliseen 21,5 C eilen iltapäivällä. Isäntä suorittaa mittaukset oikein vesimittarilla, kuten Rantavahti ainakin ja minä uin.

IMG_4563.jpg

Vesimittareilla oli sukukokous laiturin vieressä, kuvassa vain osa mittareista.  Kunnioituksesta luotoa ja käden- tai jalantyötä kohtaan yritimme kuvata myös pyykkinarulta hämähäkin verkon, saimme vain pilviä kuvaan. Fiksu hämähäkki! Pyykit vetävät hyönteisiä puoleensa imemään vettä eli mainio paikka verkolle. En raskinut sitä poistaa vaan annoin olla. Ilkeät paarmat, jotka puraisevat syötän kaloille. 

IMG_4566.jpg

IMG_4561.jpg

IMG_4565.jpg

IMG_4556.jpg

Sulkapalloa ei olla tällä viikolla pelattu, mutta siinä voi kuvata lomaneuleen. Tämä valmistui viimeistelyä vaille heinäkuussa ja elokuun alkuun ompelin hihat ja kaula-aukon. Muuta viimeistelyä en harrasta, ja silitysrautaa ja prässiliinaa ei edes ole tarjolla lomamökissä. 

IMG_4557.jpg

Laiturin alkupäässä otettu kuva. Rantakaislikko taustalla ja vesikasvit mm. kukkivat ulpukat pieninä keltaisina pisteinä.

IMG_4559.jpg

Näin kirkkaassa vedessä uin. Pohja näkyy hyvin ja pienet kalat sekä runsaat kivet. Laiturikin on koottu kivien päälle.  Tuuli heilutti puseroa ja pelkäsin sen putoavan järveen, mutta henkari piti kiinni. 

IMG_4558.jpg

Lanka ostettu neuletapaamisessa heinäkuussa lankakaupassa. Lankaa kului reilu 9 kerää, puikot pyöröt nro 3 ja sukkapuikot. Tämä on todellinen lomaneule. Viikko Vuokatissa hidasti valmistumista, neuloin silloin hyvin vähän. Väri on huikaisevan ihana  essentials cotton dk SININEN nimeltään Royal. Kuvio poimittu kauan sitten Enon villapaitaan Kotiliedestä nimellä Laulaen opitut mallit ja on kalastajavillapaidan kuvio. Enon villapaita oli kokoa suuri harteikas mies ja sama ihana väri, lankana silloin Novita 7 velejestä. Serkkuni peri paidan, siis pyysin häntä sen ottamaan, kun Eno ei enää sitä tarvinnut. Rakkaus kantaa! 

Miten sinä vietät kauniita kesäpäiviä?