003-normal.jpg

Illalla, kun ukkonen oli siirtynyt turvallisesti ohi, lähdimme soutelemaan. Isäntä souti ja minä istuin kyydissä ja nautin. Vedessä näkyi ihania kasveja, joiden kuvaaminen on haasteellista.

006-normal.jpg

Tarkemman kuvan saadakseni poimin muutaman kukan käteen, kas vene ei  pysynyt paikallaan! Kylä, siinä on lakatut kynteni, merkkinä kesälomasta, tietysti. Lumenen Metsämarja on sävy.

017-normal.jpg

Nämä kukat muistuttavat mansikan kukkia. isäntä hymyili vain, kun mainitsin hänelle asiasta. En siis tunne näitä kumpaakaan kasvia, mitä lienevät?

010-normal.jpg

Lumme nupulla, tämä tunnetaan. Ilta oli ihana, Isäntä souti rauhallisesti, järvi tyyni ja härkälintu äänteli väiin.  Rannalla kuulimme pääskysten kujertelevan. Ilta oli ihana, kuten vain kesäilta voi olla! 

Seuraavana päivänä lähdettiin kotiin. Matkalla pysähdyttiin Lieksaan, josta hankittiin nämä kaksi nallea Taito- Shopista sekä kerä lankaa.

013-normal.jpg

Katsokaa, miten komeat villapaidat heille on neulottu! Kädet ja jalat sekä pää liikkuvat, joten heitä on helppo pukea!

014-normal.jpg

Aitoa karjalaista punakirjontaa, sopii hyvin neuleeseen.

028-normal.jpg

Langasta piti neulomani kahdet pienet sukat ja aloitinkin 10s puikolla, mutta näytti niin kovin pieneltä...siis 12 s puikolle ja tuli vähän isommat sukat... No, pikkuisen harmitti, mutta sitten ajattelin, että näille on varmasti käyttäjä jossakin! Hiukan vajaa kerä meni ja lanka on TeeTee Hilla, väri voimakas keltainen.

Tänään kävimme mustikassa ja saimme noin 3 kg, Isäntä punnitsi. Ilma oli lämmin ja yhtään hyttystä, paarmaa tms. ei ollut! Poikkesimme kotimatkalla vielä uimassa ja ukkoskuuron alla ajoimme kotiin.

023-normal.jpg

Ensimmäiset varvut vaihtavat jo väriä.  

026-normal.jpg

Auton vieressä oli näin kauniita ohdakkeita, ja piikkisiä.  Ihania alkavan elokuun päiviä teille kaikille!