IMG_6619.jpg

Resori neljä oikein. yksi nurin ja sitten yksi oikein, kaksi oikein yhteen langan kierto, yksi oikein. Langankierto vaihtaa paikaa ja näin syntyy rauhallinen pitsikuvio. Halusin pitsipaitaan pitsisen resorin. Blend bamboota 9 kerää, Sisaren pusero. Hän näki valokuvan jo ja tykkkäsi. 

IMG_6618.jpg

Kuvion olen jostain kirjoittanut muistiin, 14 silmukan levyinen. Käytin reilusti silmukkamerkkejä apuna. Tällä samalla kuviolla neuloin edellisen postausken sukat jouduttamaan tämän puseron valmistumista. 

IMG_6617.jpg

Sisaren toiveen mukaan vajaamittaiset hihat. Pitkiin hihoihin olisin käyttänyt sen kymmenennen kerän. Kyljissä ja hihojen alaosassa nurjia kerroksia. Kauluksessa 110 silmukkaa puikot nro 3 käytössä. 

IMG_6604.jpg

IMG_6605.jpg

Isäntä ahkeroi lomamatkalla kameran kanssa ja sai tämän kaunottaren kuvattua. Oli aurinkoisia lämpimiä päiviä ja niittykukkia tarjolla hyönteisille.

IMG_6612.jpg

Purtojuuri on erityisen hyvä perhoskukka.  Tuntui, että kaikki perhoset pysähtyivät siitä nauttimaan. 

IMG_6597.jpg

Poimimme ensimmäiset mustikat ja tien vieressä oli Lillukka kypsymässä. 

IMG_6595.jpg

Tämä rannassa kukkinut kaunotar on vaalea lila ja minulle ihan tuntematon. Sillä on kapeat lehdet ja pikkuiset kukat.

IMG_6594.jpg

IMG_6607.jpg

IMG_6608.jpg

Kasvioon tuli taas kaunista sisältöä, valokuvina. 

IMG_6614.jpg

Tätä kirjaa suosittelen luettavaksi! Tässä kerrotaan historiasta. Tämä luettuani arvostan entistä enemmän saamelaisten käsitöitä ja heidän kädentaitojaan. 

Kirjan kuvasin valkoapilanurmikolla missä oli mukava kävellä paljain varpain, sateellakin! Kaikki nämä kukat, perhoset ja kirjan olen tallentanut sydämeeni lomalla. Kiitollisena muistelen näitä talvella. Koivu muuten pudotti monta keltaista lehteä, kun istuimme saunan jälkeen pihassa.