juhannus2014%20016-normal.jpg

Aattona olimme järven rannnalla ja näin turvallinen juhannustuli meillä oli. Vastarannallakin innostuttiin kokkoa polttamaan, lämmittäähän se mukavasti. 

Olimme siis vieraisilla. Paikalla oli myös 3-vuotias herrasmies, jonka kanssa oikeaoppisesti toisiamme silmiin katsoen, kilistimme mehua. Tanssimme myös tangoa. En ole ennen niin hellässä syleilyssä ollutkaan. Silmät kiinni herrasmies nojasi kaulaani ja pyörähdimme Tangomarkkinoiden juhlakonsertin tahtiin. 

Seuraavan päivänä, eli juhannuspäivänä teimme kahdestaan retken kukkia poimimaan, tietysti! Mukaan pakattiin lasten sakset, joita kuljetan käsityötarvikkeissa. Olen ommellut saksille pikkuisen pussin toppakankaasta, suljetaan silmulla ja napilla. Etsin kuvaa, mutten ole kuvannut, kehdannut kuvata. 

Saksipussi sujautettiin pojan taskuun ja vetoketju kiinni. Hän halusi kantaa, tietysti, herrasmies! Aina kun sopiva kukka löytyi, otettiin sakset taskusta, avatiin pussi ja leikattiin. Kantamisen sain sentään tehdä, se sopii ladyille. 

Pian meidät yllätti sadekuuro ja rakeitakin tuli. Suojauduimme puun juurelle ja muutaman minuutin kuluttua retki jatkui. Tunnin varmaan tutustuimme yhdessä kukkasiin  ja keräsimme maljakkoon. Sitten maltoimme palata ja kaatosade alkoi. 

Suosittelen ompelemaan lasten saksille topatun, suljettavan pussin, jota voi turvallisesti kantaa mukana ja aikuisen kanssa opetella saksien käyttöä. 

Hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille! Pitäkää vielä villaneuleet lähellä, niitä tarvitaan.