IMG_6868.jpg

Kaikki alkoi siitä, kun työtoveri kertoi tyttärensä sanoneen: Älä koske, minä olen Äiti ja tiedän mitä vauva tarvitsee.

Kysyin onko hän neulonut nukkevauvalle vaatteita. Ei ehdi, työ, koti ja väitöskirjan teko ei jätä aikaa. Tuumin asiaa yön yli ja seuraavana päivänä puhuin asiasta. Voisiko tytär saada kirjeen, jossa vauva pyydetään kylään? Nukkevauva tuli.  Nyt on aika palauttaa vauva Nukkeäidille takaisin. 

Aloitin tästä makuupussista perjantaina ja neuloin sitä illan. Huomasin, että aikaa kuluu ja lauantaina aloitin edellisen postauksen potkuhousut ja koko  viikonloppun neuloin vaalenapunaista neuleasua. Eilen illalla sain makuupussin valmiiksi ja siihen neulottua tummansiniset kierrätysnapit. Yömyöhään valvoin myssyn neulonnassa. Nyt on valmista ja vien nuken työhön, jotta se pääsee Nukkeäidin hellään hoivaan. 

IMG_6865.jpg

Huppu on neulottu ainaoikeinneuletta ja lappukantapäätekniikalla. Tässä päälaki.

IMG_6864.jpg

Hupun ja vartalon yhdistää kaulassa resori, 40 silmukkaa. Hupun silmukat on lisätty viimeisellä kerroksella kunnes on 58 silmukkaa. Lanka on Novitan Usva takavuosilta ja puikot nro 3½. Olkapäillä ja varpaissa on myös ainaoikein neuletta.

IMG_6866.jpg

Tässä näkyy huppu sivulta. Vartalo-osa on tarpeettoman tiukka ja pitkä, mutta en purkanut. Villa lämmittää ja neule antaa myöten, kun vauva liikuttaa pieniä käsiään.

IMG_6867.jpg

Pipaan neuloin 84 silmukkaa sukkapuikoilla nro 2½. Yksi pieni jämä loppui. Painoa kertyi 13 grammaa. Makuupussiin kului 140 grammaa. Pikkuisen tuli taas tilaa kotiin. 

IMG_6863.jpg

Nyt on nukkevauva puettu ja valmiina matkaan. Nuken vaatteet on mainio kohde jämälangoille.  

Nuken voi myös ostaa ja neuloa sille vaatteet ja lahjoittaa sitten jouluna lahjaksi tuntemattomalle lapselle. Kannattaa kuitenkin muistaa, että nuken tulee olla avaamattomassa paketissa eli tarvtiaan ohjeet joilla neuloa ilman sovittelua! Ystävättäreni osti viime jouluna Barbien ja liitti mukaan itsetehtyjä vaatteita. Siinäpä haastetta!