IMG_7150.jpg

IMG_7149.jpg

Ystävältä vappuyllätyksenä saatu lanka Anika neulotui sukkapariksi, missä raidan menee kauniisti kohdilleen. Pinta on todella tasaista ilman mitään viimeistelyä. Lanka oli kovaa neuloa resorissa 1 oikein, 1 nurin, 1 helmineuletta, 1 nurin. Lankaa jäi vielä toiseen pariin jos teen pikkuisen pienemmät. Oikein hyvä, sillä en halua pohtia mitä nyt neuloisin...

IMG_7148.jpg

IMG_7147.jpg

IMG_7146.jpg

Kalevan kirkon käsityöpiirille oli lahjoitettu kolme vajaata kerää Puro-lankaa. Lanka kävi jo yhdessä kodissa, mutta ei saavuttanut suosiota. Tunsin langan ennestään, joten otin sen neulottavaksi. Numeron 7 puikoilla neuloin huivin.

Olen joskus neulonut Purosta puseron itselleni ja sen jämistä neulottu kauluri on edelleen käytössäni. Puseron myin työtoverille suoraan käytöstä heti sen valmistuttua. Se oli hänelle sopivampi kooltaan. Onkin ainoa neule mitä ikinä olen myynyt! Lankojen hinnalla myin. Neulomisen ilo jäi minulle. 

Tiesin Purosta, että se soveltuu myös huovutukseen. Se on erityisen miellyttävää neuloa, ei halkeile. Huivin alareuna kipristyi valmiina, mutta prässäsin sen ja muutoinkin ja kas, pinta tasoittui. Hauskaa, että kokeneena neulojana epäröin prässätä huopuvaa lankaa. Tämän huivin vien seurakunnalle, jotta lahjoittajan lanka pääsee nyt arvoiseensa käyttöön, lämmöksi ja lohduksi tarvitsevalle.

Aurinko paistaa, on ihana kevätpäivä. Kävin Äitini kanssa Porin teatterissa katsomassa näytelmän Vie meren tuoksuun. Se oli meidän Äitienpäivä- juhlamme. Suosittelen  näytelmää! Musiikki koskettaa syvälle sydämeen. Eikä ollut ollenkaan hassumpaa pääosan esittäjien neuleet, kirjoneuleliivit. 

Radion sanoin: Onnellista Äitienpäivää jokaiselle Äidille, tulevalle Äidille ja Äidiksi haaveilevalle!