IMG_4935.jpg

Heitä on kaksi raitapaitaa valmiina leikkiin. Postitin heidät tänään Turvalelukeräykseen kuten edellisessä kirjoituksessa mainitsin.  Sinisilmäisiä, harmaavioletit viikset, ruusunuppusuu... Sinisellä sohvalla kuvattuna, missä muuten syntyivätkin tai neuloutuivat tietysti!

Pöllö pyysi ohjetta myssyihin edellisessä postauksessa. Tähän tapaan ne neuloutuivat:

-Pyöröpuikko nro 4½ ja samankokoiset sukkapuikot kavennusvaiheessa. 84 silmukkaa ja alkuun 2 o, 2 n resori, muutama senttimetri. Sitten sileää, kun lanka on niin pörröistä, ettei siinä kuviot erotu, kokeiltu on. Lanka on siis ihan kaunista eikä kaipaa mitään kuviota. 

Neulon sileää pyörönä noin 14- 16 cm ja sitten aloitan rauhalliset kavennukset. Kavennan aluksi  19. ja 20. silmukan oikein yhteen, neulon 5-6 välikerrosta ja sitten joka 8. ja 9. silmukka oikein yhteen. Taas mukavasti välikerroksia ja 5. ja 6. silmukka oikein yhteen. Tästä eteenpäin teen 2-3 välikerrosta ja vähennän silmukoita neuloen kaksi oikein yhteen, kaksi silmukkaa oikein ja taas kaksi silmukkaa oikein yhteen. Pari välikerrosta ja sitten yksi välisilmukka oikein ja kaksi oikein yhteen. Yksi välikerros ja kaikki silmukat kaksi oikein yhteen. Joko yksi välikerros lopuilla silmukoilla tai langan pujotus eli päättely. 

Korostaisin kuitenkin, että kannattaa sovitella myssyä koko ajan! Tällä tyylillä saa tasaisen päälaen, mikä istuu kauniisti. Ohje on suuntaa antava, teen aina tunnelman mukaan, samaa suosittelen sinullekin!

IMG_4937.jpg

Neulomisessa on oman käden jälki se juttu! Tässä nämä kaverit pöydällä menossa postilaatikkoon. Hyvää matkaa ja leikkimisen iloa!