Emännän Sukkasato koettelee rauhallisenkin miehen kärsivällisyyttä. Lankaa ja valmiita sukkia on koko olohuone täynnä, ei löydy miehelle tilaa kuin nojatuolissa ja tietysti sinisellä sohvalla. Hurjinta on kaksi, huom. KAKSI pahvilaatikkoa! joita Emäntä varjelee kuin silmäteräänsä, ne on niitä postin tuomia SMY ja SNY aarteita!

Pienenä salaisena lohtuna on se pieni kaunis lasipurkki, isänmaallisen sisältönsä kanssa... Suu suklaassa on helpottava tunne, kun sukkapuikkoja liikutellaan viereisellä tuolilla.

Siirryin keittöön, turvaan langoilta ja puikoilta.Kuvassa on näyte säilönnästäni kattilassa. Huomaa runsaat pippurit, laakerinlehdet ja neilikat. Voimakas tuoksu valtaa koko kodin , kerrankin Isäntä saa huomiota Emännän lankojen keskelle! Tässä resepti teillekin, hyvät Isännät:

KURPITSASALAATTI

4l kurpitsanpaloja
½l etikkaa
½l vettä
1 kg sokeria
Pippureita, laakerinlehtiä, kokonaisia neilikoita jne. oman maun mukaan.

Kuori ja paloittele kurpitsan kova osa. Käytin kurpitsan paloitteluun isoa leipäveistä ja lihaveistä, kuorimiseen juuresveistä. Keitä se kuultavaksi maustetussa liemessä ja laita kuumana kuumiin tölkeihin. Säilytä viileässä. Säilyy hyvin ja on mukava lahja ystäväperhelle, mutta pyydä tölkki tyhjänä takaisin! Tarvitset sitä seuraavana syksynä. Ylimääräisen liemen voit käyttää salaatinkastikkeena, lisää vain öljy. 


Tässä tölkit sanomalehden päällä jäähtymässä, Emäntä neulomassa, tietysti! Pesin vielä lieden, pikkuisen kiehui yli, eli vartioi kattilaa, saat nopeasti valmista. Nyt Isännät säilömään! Kehoittaa kohtalotoverinne Sinisen sohvan Isäntä