Kuulin pienestä alle 2-vuotiaasta tytöstä, joka keittelee langanpätkiä spagettina uudessa pikkukeittiössään.  Sanoin heti, että nyt tarvitaan herneitä. Jostakin syystä muistin nimittäin kauan sitten purkamani langan jostakin tuntemattomasta lähteestä. Lanka on ohutta ja pätkissä odottanut käyttöä varastossani.

Yhtenä iltana sitten aloin virkata, kun sain soiton, että hermeitä tarvitaan. Kertoja oli saanut kutsun kahville ja pyynnön tuoda herneet matkassaan. Turvallisuussyistä herneissä on ketjusilmukoita häntänä. Toisaalta, ne voivat yhdessä muodostaa hernekeiton. Täytyy muistaa, että lapsen mielikuvitus hoitaa homman. Minusta teema: Aika tavaran kaupitsee! sopii tähän vihreään lankaan hyvin. 

Käytin toista tuntematonta purettua jämää neuloen pienen nuken. Nukkeen meni monta pikkuista jämälankaa ja lopulta myös pientä pätkää. Käsiin käytin juuri oppimaani neuletuubitekniikkaa. Sen seurauksena löysin kahvia keittäessäni villasukastani törröttämässä sormikaspuikon.

Liitin mukaan myös piiloon neulottuna kokeiluni neulekintaan teosta, siitä tuli ikään kuin tyyny nukelle.  Erään jämän virkkasin pyöryläksi. Ei voi tietää mitä kotileikissä tarvitaan, kun on oma pieni keittiö! 

IMG_6762.jpg