IMG_5142.jpg

Kävimme toisenkin kerran retkellä lasten kanssa Ahlmanilla, lehmiä katsomassa ja oikeastaan päästiin ihan kosketusetäisyydelle. Alueen reunassa meidät toivotti tervetulleeksi tämä maitolaituri. 

IMG_5141.jpg

IMG_5144.jpg

Alue on hyvin mielenkiintoinen ja täynnä kivoja yllätyksiä! Testasimme keinun, tytöt istuivat siihen yhdessä keinumaan. 

IMG_5143.jpg

IMG_5147.jpg

IMG_5148.jpg

Alueella on selkeitä opastetauluja perinnekasveista. Tämä harmaakäenkukka on huikean kaunis!

IMG_5159.jpg

Tämä kuva kertoo Vaaran kyläjuhlasta, jossa nautimme ihanaa rantakalaa. Vaara on pieni kylä Punkaharjulla, Savonlinnassa. Emännät olivat peittäneet lasipurkit pitsillä ja saaneet näin suloiset maljakot pöytiin. Ihana uusi Kesäkassini aloitti seikkailunsa tässä juhlassa. Arvaapa mitä laukusta nyt löytyy? Rytmikapulat! Ostin ne paikalla esiintyvältä Bianca Moralesilta. Hän on niin valoisa, sydämellinen ja mukaansa tempaava esiintyjä! Rytmikapulat annan lahjaksi. 

IMG_5158.jpg

Tiedätkö kuka tässä on? Opastetaulu kertoo asian selvästi. 

IMG_5156.jpg

IMG_5155.jpg

Koska koskessa on remontti, vierellä lirisi näin sympaattinen pikku puro. 

IMG_5164.jpg

Olemme yrittäneet kuvat perhosia, koska niitä liihottelee ympärillä runsaasti, onhan nyt erityisen lämmintä ja aurinkoista. Minut kyllä yllätti jokin ihan muu. Ensimmäinen yllättäjä oli kotona metsälenkillä n. 15- 20 cm pitkä nuori kyy. Se makasi lämmittelemässä metsätiellä ja nosti päätään. Harmi, ettei kamera ollut mukana. Seurasin sitä hetken ja sitten se kauniisti ja kevyesti luikersi pois. Seuraava yllättäjä oli tänään maantiellä. Tunnetko tyypin?

IMG_5165.jpg

 

Ollapa yhtä notkea ja hoikka! Siinäpä tavoitetta kesälle. Syksy lähestyy, koivuista putoaa runsaasti keltaisia lehtiä. Turvallisia ja reippaita lenkkejä metsässä ja luonnossa muutenkin!