IMG_4674.jpg

Ihan alkuun tiedoksi, ostimme kotimaisia ruusuja ainoalta suomalaiselta ruusunviljelijältä. Ovat muuten suuria ja kauniita. Ne ovat häälahjaksi saadussa valkoisessa Aalto-maljakossa ja kuvasin ne tämä juuri valmistuneen työn päällä. Ei meinannut maljakko pysyä pystyssä, lanka on muhkuraista eli ei toimi pöytäliinana.  Ihan isänmaallisessa hengessä siis ollaan liikkeellä. 

IMG_4677.jpg

Tarina alkoi joskus taannoin, kun sain lahjaksi blogiystävältä kaksi kerää ihanan sinistä lankaa. Langassa oli mukana myös suomenkielinen ohje, minkä löysin eilen illalla, kun työ oli puolivälissä. Kas, lankaa on kaapissa vielä moneen tarkoitukseen, joten ei siinä ohjeet tule ensimmäisenä esille vaikka langan kanssa ovatkin.  Pelkäsin nimittäin koko kaapin sisällön putoavan eteisen lattialle ja suljin oven nopeasti. Kuvan huivia en kuitenkaan olisi halunnut neuloa. 

IMG_4676.jpg

Neuloin nro 8 suorilla puupuikoilla 60 s ja ainaoikeaa kunnes lanka yllättäin loppui ja päättelyn viimeiset silmukat tein ohuella langalla, näkyy alareunassa. Kaksi kerää Cosmos lankaa, 74 % uutta villaa, 18 % polyakryyliä ja 8% polyakryyliä. Pikkuinen tyttö katsoi eilen neuletta puikolla ja sanoi: Pieni matto ja heilutteli ihastuneena sitä vapaata puikkoa. Tämä on pehmoinen, reikäinen, johtuen langan muodosta ja muhkurainen. Kokoa 66x37 cm. Tämä on kaunis! Mikä ihme tämä on ja mihin tätä voisi käyttää? 

Mainittakoon, että monenlaisia tilkkuja eli lanka neulottu loppuun asti, on tullut tehtyä. Kahta käytämme istuinalustana retkillä luonnossa ja pihassa muovituolilla kylmällä ilmalla. Osa toimii nukenpeittona lapsivieraiden leikeissä.  Tämä uusi jää nyt vaille käyttöä, toistaiseksi. Mitä käyttöä ehdottaisit?