Viime sunnuntaina kuvasin kuolleen näköistä puuta pihassa, elossa on! Oli ilo huomata tämä kevään merkki lomalta palatessaan.

Isäntä on suorittanut merkittävän projektin: Meillä on uusi pyykinpesukone. Normaalisti olisin itse huolellisesti paneutunut asiaan ja valinnut mieleiseni, mutta nyt ei neulomiselta, työltä  ja lomailulta mielenkiintoni riittänyt, vaikka pakko oli saada uusi. 

Isäntä koekäytti hajonnutta konetta, varmisti sen olevan rikki. Hän soitti huoltoyritykseen ja selvitteli korjausmahdollisuudet. Sitten hän lähti etsimään uutta. Hän kiersi monta kodinkoneliikettä ensin yksin ja sitten kanssani. Olisittepa olleet mukana seuraamassa, kun Miehet, Isäntä ja Myyjä, keskustelevat asiantuntevasti pyykinpesusta! Isäntä tekee meillä huolellisesti kodintöitä, pyykinpesu on minun heiniäni, ainakin oli ennen.  Pesukoneen valitsi Isäntä ja hyvän valitsikin. Hän myös säästi rahaa, asensi sen itse. Tästä huomasin erityisesti kiitellä!  Vatupassilla tarkastettiin, että kone on suorassa. Ihana Puoliso minulla!

Isäntä täytti toiveni: Hän hankki meille linnunpöntön. Ehkä hiukan myöhäinen ajankohta, mutta katselimme muuttolintuja ja päätimme auttaa asunnottomia. Isäntä ei kuitenkaan suostunut ajatukseeni, että sisustaisimme tämän pikku yksiön...

Nämä uudet hyasintit ovat lähellä pönttöä, niiden tuoksussa olisi poikasten hyvä kasvaa ja kehittyä, hyönteisiäkin saattaisi olla tarjolla.

Ei ole haravoitu, ei. Kevätkaihonkukat ovat nupulla, vaikka vieressä on iso, paksu lumimassa talven aurausten jäljiltä. Syksyllä haravoitiin huolella, mutta kuivia lehtiä riittää. Onneksi kadun puolellakin on jo nuppuja, kevät etenee!

Ihanaa kevätviikonloppua teille kaikille!