001-normal.jpg

Ystävänpäivävaihtoihin osallistuin istumalla virkkuukokun kanssa monta iltaa sohvalla. Ompelut jätin lahjan saajien huoleksi, molemmat näppäriä käsityön tekijöitä. Näihin kului mukavasti lankaa eli Lankalaihis vähän eteni.

003-normal.jpg

Näissä suuren suurissa sormikkaissa on neljää eri lankajämää, joista kolme 7 Veljestä ja sain käsityökurssilta. Neljäs lanka kulutti omia varastoja. Isäntä ihmetteli sormikkaiden huikeaa kokoa, kun puikoilla nro 3½ on 12 s, niin leveäthän ne on, painoakin 100g. Menevät hyväntekeväisyyteen annettavaksi jollekulle kookkaalle, suloista lämpöä kaipaavalle miehelle. Isännälle tartee neuloa pian jotain, kun sovitellaan käteen ja menee sivu suun!

Kahteen pikkuisen tumppupariin sensijaan ostin kaksi kerää Kuvan Baby Garn lankaa eli kartutin entisestään lankavarantojani, tosin näihin kului yhteensä 52 g eli reilu kerä.Puikot nro  3 varressa sekä 12 s puikolla, resorissa  ja terässä 2½ ja 10 s puikolla, peukuissa 15s ja 16 s, 12 krs ennen kaventamista.

 Ystävänpäivän vaihdossa sain ihanaa puuvillalankaa, joten mitään todellista laihtumista ei varastossa voi vielä todeta. Sensijaan ihana puupuikko murtui kyynärpääni  alla, kokoa 3½, lahjoitetaan Isännälle askartelutarvikkeeksi työkalupakkiin, vaikkei hän myönnä sellaista tarvitsevansa. Jatketaan harjoituksia!

Isäntä pyytää huomauttamaan, että onneksi emännällä on projekteja meneillään, säilyy rauhallinen kisakatsomo sohvalla. Sitä emännän levottomutta kun hän pohti mitä seuraavaksi neuloisi ja kävelee olohuoneessa edestakaisin, sitä on miehen väliin vaikea ymmärtää... On niin kodikasta, kun emäntä liikuttaa puupuikkojaan ja hymyilee vieressä. Rauhallisia oloja Isännät ja Emännät!