IMG_6640.jpg

Käytiin aamulla mustikassa ja kaksi ja puoli tuntia ehdittiin poimia ennen kuin sade alkoi. Hauska loppu lomalle, kun jo kolmena päivänä peräkkäin olemme viettäneet muutaman tunnin metsässä poimien mustikoita, eikä hyttysiä ollut! Metsässä oli muutenkin hyvin hiljaista, edes korppi ei raakkunut kuten monesti aiemmin. Eikös maitohorsma kuvaa hyvin huolettomuutta, turvallisella tavalla kun on syötävä kasvi? Lisäksi myös kanerva kesäkasvioon mukaan.

IMG_6639.jpg

IMG_6638.jpg

IMG_6636.jpg

Paikalla oli todella monta valkoista ja keltaista perhosta kahtena edellsienä päivänä, niitä ei saa kuvattua, mutta tämä veijari istui kaikessa rauhassa ohdakkeessa vielä sateellakin. 

IMG_6629.jpgIMG_6628.jpg

Rölli edestä ja Rölli sivulta. Kaunis, ihmisrakas herkkusuu. Suloinen veijari. Metsästää tehokkaaasti hiiriä. Kävimme   iltapäiväkahvilla Sisareni mökillä. Itseoikeutettuna Rölli seurusteli vieraiden kanssa ja tarkasti sylistäni käsin, pääsisikö pöydälle, kun kala tuoksuu...Ei päässyt! No, Äitini hemmotteli Röllin tarjoilusta yljääneellä kalalla. Röllin turkki kiiltää ja on kuin silkkiä eli ravinto on kohdillaan. Kissassa riittää virtaa ja se nautii mökillä ulkoilusta omalla tontilla. Ihmisrakkaana se tulee heti tervehtimään ja tuntee nimensä, saapuen kutsuttuna jos vaikka jotakin suupalaa olisi tarjolla...

IMG_6630.jpg

IMG_6632.jpg

Sisarellani on paljon perinnekasveja puutarhassa. Nämäkin salkoruusut kukkivat komeasti. 

Hyvää alkanutta elokuuta!