IMG_7009.jpg

Viime viikolla työtoveri toi minulle yhden tumpun kolmen vuoden takaa. Hän kertoi, että näitä kutsutaan minun etunimelläni Emännän tumpuiksi. Olivat käytössä ihan parhaat. Nyt ne ovat jääneet pieniksi ja pyydettiin kahta uutta paria. Pyynnön tueksi tuotiin käden kuva.

Ihana pyyntö! Minä etsin lankoja ja mietin langan vahvuutta. Löysin monta pinkkiä, mutta päädyin lopulta varren neulomaan fuksialla Roosa nauha langalla ja terän pinkillä Nalle-langalla riittävyyden vuoksi. Näissä on kyllä nyt kasvun varaa. Vielä violetit tarvitaan ja se onkin mietinnän paikka. Minulla ei tyttömäistä violettia ole yksivärisiin tumppuihin, mutta jotain löytyy. Hyvä tapa käyttää jämiä pois. 

IMG_7012.jpg

Varren neuloin 11 silmukkaa puikolla nro 2½, terä puikolla nro 3 silmukoita 10. Peukalot 14 silmukkaa yhteensä ja 14 kerrosta ennen kavennuksia. Näissä riittää tilaa ainakin kahteen talveen ja langathan ovat kestäviä sukkalankoja. Nuo pikkuiset tumput on merinovauvalankaa ja erinomaisesti kestäneet!

Oma isompi neuletyöni saa nyt odottaa, neulon vielä toiset tumput ensin. Täytyy vain suunnitella lankavalintaansa ja ehkä nähdä siitä unta? Langat ovat esillä vierekkäin jotta voin suunnitella rauhassa. 

Miten sinä valitset värit neuleisiin?