001-normal.jpg

Edelliseltä SNY:ltäni sain ihanaa Mandarin petit puuvillalankaa, siniharmaata. Koska lankaa taisi olla 4 kerää, se oli hyvä alku tälle mekolle. Ostin lisää lankaa, tummansinisenä. Yläosasta piti tulla pusero, mutta kas, koottuani sen huomasin sen olevan tunika. Tunika olisi käynyt melkein minimekosta, mutta neuloin lisää, irto-osan, helman. Ompelin tänään helman kiinni ja peilailin, ihana!

002-normal.jpg

Väri ei nyt oikein välity, mutta tästä näkee miten yhdistin nämä kaksi väriä. Vaaleamman langan lopulla päättelin silmukoita helmassa ja sen loputtua Tennesseen lopulla, joka vilahtaa ylemmässä kuvassa nurjalta puolen.Helman ompelin kiinni bambulangalla, jonka väri ei niin erotu. Eli Lankalaihis eteni näin mukavasti, 556g.

003-normal.jpg

Tässä värit ovat lähempänä totuutta. Helma on neulottu resoria 19 o, 1 n ja tasaisesti lisätty molempia. Päätelty hiirenhammasreunalla, joka nurjien silmuoiden osalta oli haasteellinen kääntää. Olisi kannattanut neuloa ne nurjalla oikein, saisi varmaan hiirenhampaat nätimmin  näkyviin.

Ilma on viileä, nyt olisi mukava käyttäämekkoa näin juhlapäivän kunniaksi. Toisaalta ymmärrän entisaikojen daameja, joilla oli aina alushame. Ei tätä konepestävää mekkoa raski usein koneeseen nakata!  Olen neulonut samasta langasta aiemmin punaisen puseron, joka hiukan venyi pesussa. 

Mekko on neulottu bamubuislla sukkapuikoilla nro 3, samoin nro 3 bambuisella pyöröpuikolla, ilman turhia saumoja, vain hihan istutus ja helman kiinnitys ja reunojen. Langanpäät olen pujottanut virkkuukoukulla. 240s alkuun ja helmaan 250s, hyvin istuivat toisiinsa. Ihan omaa deginia koko mekko.