009-normal.jpg

Postiluukustamme oli tänään tullut kaunis kortti viestillä: Lämpimin ajatuksin. Lähettäjänä SNY 41, KIITOS! 

Kuvasin tämän lämpimän, ilahduttavan viestin vastavalmistuneen Sytomyssyn päällä, alimmaisena itsetehty käsityöpussukka, sininen...

Tässä vähän "ohjetta " Sytomyssyyn:

Pyöröpuikot koko 3, pituus 60 cm ja sukkapuikot. Puuvilla tai bambulankaa, vajaa kerää riittää.

Luo 140 s, neulo resoria tai jokin muu sopiva reunus. Olen neulonut viidellä jaollista kuviota oikeilla ja nurjilla silmukoilla, mutta kaikki kuviot toimivat, myös pitsit ja raidat.  Neuloin n. 14-15 cm ja sitten aloitin sädekavennukset, joka 4.ja 5. silmukka yhteen neuloen, muutama välikerros ja taas kavensin samassa kohdassa. Tässä vaiheessa vaihdoin sukkapuikot kehiin. Näin vähensin tasaisesti silmukat n. 20 s:aan ja sitten pujotin loput langalle ja päättelin, korkeutta oli tällöin n. 20 cm ja kaiken tämän tein sovitellen myssyä päähäni, jolloin malli syntyy ihan luonnostaan.  Sytomyssyyn on malleja vaikka kuinka, jokainen voi luoda oman mallinsa, kunhan toteuttaa SNY:ni vinkkiä: Lämpimin ajatuksin!

Kortissa on kuvattuna kädet ja neule. Vinkki on mainio, pörröiset kynsikkäät käsissä tarkenee neuloa viileämmässäkin ilmassa, voi ullkoilla ja neuloa samalla!  Mallissa on myös kuvattuna neulemalli. 1. kerros oikein punaisella langalla, 2.krs :1 s nurin, 1 s nostetaan neulomatta, 1 s nurin.... valkoisella langalla. Näitä kahta kerrosta toistaen syntyy kaunista neulepintaa, punaiset silmukat venyvät ja valkoislla syntyy helmineuletta punaisten venytettyjen silmukoiden väliin. Hauska ja hyödyllinen viesti!