silmukanytimestahaaste.jpg

Silmukan ytimestä heinäkuun Haaste on mielenkiintoinen, vaativa: Afrikan eläimet. Onneksi SNY oli pakannut kesäkuun pakettiin pätkävärjättyä lankaa ja metallikehyksen ja vihajannut pikkupussukan tekoa. Langasta tuli mieleeni vaaleanpunainen tiikeri.  Ajatuksena haasteaihe oli mielessä myös tiikerikakku, mutta nyt on syöty herkkuja liiankin kanssa, muiden leipomia, ei ole tarvetta kakuille. 

Haasteenhan tarjoavat ihanat blogistit osoitteista silmukansaalistus.blogspot.com ja piponytimesta.blogspot.com. Kiitos jälleen haasteesta!

IMG_4550.jpg

Aamupuuron jälkeen kävimme Isännän kanssa yhdessä etsimässä vaaleanpunaisia kukkia. Isäntä löysi metsämansikoita. Tavoitteena oli erityisesti vaaleanpunainen horsma, alsikeapila, puna-apila, puna-ailakki ja vaaleanpunertava siankärsämö .

Kuvassa virkattu pussukka, vetoketjua vaille valmis, työväline 1,5 mm koukku, saatu joskus SNY-lahjana sekin ja loppulanka. Yksi kerä Novita soft cottonia ei riittänyt, vaan ostin tarjouksesta toisen kerän, jota nyt sitten jäikin jäljelle. En laita metallikehystä, sille teen toisenlaisen pussukan. 

Tämän pussukan virkkauksen aloitin Neuletapaamisessa lankakaupassa ja se toimi matkakäsityönä, mutta loppuun virkkasin eilen illalla keinutuolissa, vuokramökissä. Suloista, rentouttavaa! 

Virkkasin pyörönä, kiintein silmukoin, ottaen koukulle vuorotellen etureunan vuoroin takareunan silmukasta. Tykkään muodostuvasta pinnasta, olen sitä ennenkin käyttänyt, sen vähän mitä ikinä virkkaan. Tämä lanka sopi oikein kivasti tähän työhön ja oli oikein mukavaa virkattavaa, pehmoista ja kevyttä.

IMG_4554.jpg

Nyt lähden uimaan ja sitten retkelle metsämansikoita pomimaan Isännän kanssa. Suloista alkanutta kesäviikkoa!