En arvannut mikä minua  odotaa, kun hyvän golfkierroksen jälkeen tyytyväisenä kotiudun. Olohuoneemme oli vallattu: sukkapuikkot suihkivat  ja pitkät puikot kilisivät nojatuoleissa. Emäntä oli kutsunut toisen Martan kanssaan neulomaan.Sain kehoituksen siirtyä lämmittämään kotimehua Martoille! Onko miehen paikka keittiössä? 

Siinä mehua kuumentaessani kuuntelin olohuoneesta kuuluvaa vuoropuhelua. Tähän tapaan:
Nyt olen kantapää vaiheessa, mitä nyt tehdään?
Siirrä silmukat kahdelle puikolle ja neulo niillä edestakaisin, nosta ensimmäinen silmukka neulomatta. 
Hetken on hiljaista, katan mukit pöytään ja hunajapurkin, nämä Martat arvostavat luonnontuotteita. Taas kuuluu vilkasta kilinää, nauramista ja sitten:
Mitä nyt tehdään, miten niin jaetaan silmukat? Nyt loppui puikot, millä minä nyt neulon? 
Nyt ei ole kantapää ihan direktiivin mukainen, nyt PURETAAN! Taas kuuluu nauramista ja kilinää ja taas hetken päästä: PURETAAN! 
Mitä ne oikein purkavat nuo Martat, sydäntäänkö?
Kutsuin heidät mehulle ja tarkkailin tilannetta. Voiko mies siitryä olohuoneeseen, nojatuolit on vallattu,  sohvapöytä täynnä lankaa kuten normaalistikin, mutta nyt on sininen sohvakin lankakerin somistettu. Missä on miehen paikka, kysyn vaan? Varovasti siirryin tietokoneen ääreen, mutta siinä naurun ja jutustelun keskellä ei mies voi oikein keskittyä tieliikeenelain koukeroihin eikä auton vanteiden katseluun. 
Käsitöitä tekevä nainen on kaunis ja nyt heitä on kaksi, kyllä siinä mies on ihan ymmällään. Siirryin sopuisasti keilahallille...

Kun palaan kotiin, odottaa minua kaksi hyväntuulista, hymyilevää Marttaa. Saan ihailla tulosta, katsokaa: 

Valmis sukka ja toinen niillä pitkillä puikoilla, näin minulle kerrottiin.  Hyvä http://outinleffaopas.fi Poppis! 
Emäntä jatkoi neulomista, kun Poppis kotiutui.
Martat sopivat valmiiksi seuraavan tapaamisen, ilmeisesti, koska muutaman päivän päästä keittelin taas mehua. Tällä kertaa aiheena oli sukkien päättely. En toista teille tätä keskustelua, mutta nauramista kuului. Lopputuloksena oli tämä. Poppiksen sukkapari:


Tässä syystä ylpeä ja onnellinen jalka.  Direktiivin mukainen kantapää ja sädekavennukset. Ainakin näitä termejä Emäntä käytti. Emäntä on oikeassa, hyvin istuvat sukat on ilo jaloille ja sydämelle. Onnelliset Äiti ja Isä, joille Poppis sukkansa lahjoittaa!

 Nämä olivat siis Poppiksen tekemiä sukkia. Sain taas nojatuolin käyttööni, langat poistuivat sohvalta ja yksi pari sukkia valmistui. Kaiken kaikkiaan kodissa on hiljaista, puikkojen hiljaista liikettä ja Emännän tyytyväistä hymyä. Millonkahan tuon sohvapöydän saisi vapaaksi noista langoista?

Nämä sukat neuloi Emäntä. Ja muutama lanka kului loppuun...