IMG_6276.jpg

Toukokuu, juhlaa kodikkaasti. Äitienpäivänä vein omalle Äidilleni hortensian ja kasvovoidetta ja juttelimme kahvikupin äärellä pitkään. Hänellä oli paljon kerrottavaa, kun kerrankin uskalsin jäädä. oli saunottu edellisenä päivänä ja ollaan oltu terveitä. 

IMG_6279.jpg

Äidilleni oli sisareni vienyt tämän suloisen, isokukkaisen ruusun. Kunpa ilmat pian lämpeneväisivät, jotta kukat voisi viedä ulos. 

IMG_6284.jpgIMG_6286.jpg

Nämä kevätesikot ovat omatoimisesti lisääntyneet ja levinneet pihassamme.  Jokunen on siirtynyt nurmikolle. 

IMG_6282.jpg

Keltavuokot kukkivat kauniina mättäänä muistuttaen naapurista joka sai ne lahjaksi. Kaunis muisto taitavasta käsityön tekijästä, jonka kanssa yhdessä perustimme kukkapenkin.

IMG_6281.jpg

IMG_6290.jpg

7 Veljestä väriä Martta-raita kaksi sukkaparia, toisessa toki myös yksiväristä kärjessä ja kantapäässä. Neuloin 3½ neliskulmaisilla puikoilla. 12 silmukkaa puikolla. koko 42, terässä 47 krs ennen sädekavennuksia. Koossa 37-38neuloin  43 krs ennen kavennuksia. Kantalappuun 18 krs. 

IMG_6289.jpg

Lankaa jäi kahdesta kerästä hiukkasen. Pari kerää odottaa vielä. Neuloin nämä korjaamaan pahaa neulejumia. Kesken on neulepusero itselle ja langat sisaren puseroon odottaa. 

IMG_6287.jpg

Jumin korjaamisen aloitin neulomalla sormikaat. Kuvassa työvälineet, tai nro 3 bambupuikot puuttuvat. Sormet neuloin 15 cm pituisilla puikoilla ja peukalon silmukat odottivat lepuuttajissa. Sukat ja sormikaat lähtevät Vaaka ry keräykseen kotimaahan.  Kummasti helpotti jumi ja puseron hihat ovat nyt edenneet jo resorin verran. Tämä projekti vain halusi tulla nopeasti tehdyksi! 

Haastan sinutkin esittelemään työvälineet, millä neulot projektisi!