IMG_6786.jpg

Violettia lankaa oli yhteensä kuusi kerää, kahta eri lankaa ja lisäksi käytin kauniita jämiä eli kolme violettia paria sain vielä niistä neulotuksi. Pieni jämä jäi kuin kiusalla jäljelle, sen käytän myöhemmin. 

IMG_6787.jpg

Nämä pienet sukat painavat 33 gramma ja 12 silmukkaa puikoilla 2½ oli käytössä. Pikkuisen jäi lankaa, mutta onneksi tuli tarkalleen samanlaiset sukat. 

IMG_6783.jpg

Olen Nökö, pian 14 -vuotias kiltti ja ystävällinen kaveri. Kävin kylässä emäntäni kanssa ja fiksuna poikana minulla on ihan oma matto matkassa. Minut otettiin lämmöllä vastaan, olihan juuri edellisenä päivänä peseytynyt ja tassuni oli pyyhitty puhtaaksi. Emäntäni kantoi minut kylään jotteivät tassut tahriintuneet. Onkos teillä yhtä puhtaat tassut?

IMG_6782.jpg

Nökö on Serkkuni kaveri ja kävi kylässä Äitini luona. Kiva vierailu! Näin poikkeusakoina on erityisen arvokasta pitää yhteyttä toisiinsa ja vierailla turvallisuus huomioiden kuten Nökö osoittaa esimerkillään.

IMG_6781.jpg

IMG_6784.jpg

Kuvassa Äitini parsintaa silkkivillapaidan kuluneessa kohdassa.  Hän on lapsuudessaaan oppinut parsimisen ja pitää yhä taitoa yllä vaikka ei olisi mikään pakko. Käsityöt tuovat ajan kulua yksinäisyydessä. 

IMG_6785.jpg

Äiti halusi luopua kupukellosta mikä ei jaksanut käydä. Isäntä sai sen toimimaan. Kellon Äiti oli saanut rakkaalta ystävättäreltä ja nyt se on meille sijoitettuna, kun lahjoittaja on jo nukkunut pois. 

IMG_6788.jpg

Sain juuri valmiiksi sukat kokoa 39-40, menevät joululahjaksi. Kuvassa työvälineitä. 13 silmukkaa alkuun, ensimmäisen palmikkokierron jälkeen kavensisn 12 silmukkaan. puikot nro 3½, neliskulmaiset. Palmikkopuikko, sakset ja virkkuukoukku viimeistelyyn. Painoa n. 90 grammaa MAIJA-lankaa kahta eri erää. Luonnossa väriero ei ole ihan noin voimakas. 

Muutamia keriä lankaa olen saanut käytettyä ja siihen olen oikein tyytyväinen. Yritän saada lankavarastoni järkeviin mittoihin mitä sitten tarkoittaakaan! Liika tavara on rasitus, siksi Äitikin luopui kellosta ja se sai uuden hyvän kodin. 

Valoisia marraskuun päiviä!