019-normal.jpg

Heinäkuun haasteena oli vastakohdat, suuri ja pieni. Tässä Isännän tuotos, kun pyydettiin grillivartaita. Kas, nämä tehtiin kolmen neidon ja kahden miehen kesken, luonnossa, laavulla. Ihan näin suuria ei grilliin mahtunut.

025-normal.jpg

Tyydyttiin siis kaupan tikkuihin ja niitäkin piti lyhentää. Tärkeintä oli kuitenkin opettaa kolmelle tytölle puukon käyttöä!

Puukon käyttöä opetettiin näissäkin, pienen pienissä kaarnaveneissä, Isännän vuolemissa.

Valtteri%20ja%20Alisa%20Kes%C3%A4lahdell

Hyvin purjehtivat lämpimässä rantavedessä kaksi kaarnalaivaa. Purjena tuohenpalat ja peräsin on kummassakin. Nämä olivat niitä pienen pieniä. 

Varsinainen puukonkäytön opetus oli kolmen miehen yhteinen vuolemisprojekti. Tuloksena hieno, monipuolinen asekokoelma. Laastariakin tarvittiin vain yksi, pieneen pintanaarmuun Pienelle Palomiehelle.

Valtteri%20ja%20Alisa%20Kes%C3%A4lahdell

Tässä siis pienen pienet ja vähän isommat puutyöt. Lastuista koottiin vielä, silmukanlepuuttajan avulla! kaunis koriste pujottamalla niitä siimaan. Ei pidä päästää miehiä käsityötarvikkeiden kimppuun vaan hankkia heille omat! Kielsin ehdottomasti teroittamasta silmukanlepuuttajaa, onneksi, muutoin olisi käynyt hassusti.

Haasteenhan antoivat kaksi ihanaa blogia Pipon ytimestä ja Silmukan saalistus ja tällä kertaa siihen vastasi Isäntä. Emännän neulomiset ovat vähän vaiheessa, on niin lämmintä ja järvi houkuttelee! 

silmukanytimestahaaste-normal.jpg

Tästähän on siis kysymys. KIITOS taas haasteesta! Suloisia suvipäiviä teille kaikille ja käsin tekemisen iloa!