005.jpg

Olen viettänyt jo kahdet pikkujoulut, herttaiset ja ihanat. Ensimmäiset oli työpaikan, henkilökunnan ihan itse tekemät, epäviralliset ja hiukan haikeat. Yksi työtoveri jäi eläkkeelle, hän joka sai minulta Pöllö-kämmekkäät. Toiset juhlat oli eilen illalla srk:n Naistenkerhossa. Kahdet ihan erilaiset, mutta tunnelmalliset juhlat ja molemmissa herkuteltiin!

Ehdotin aamulla ennenkuin lähdettiin työmatkalle Isännälle: "Tehdäänkö illalla jotakin kivaa jouluista? Ei mietitä joululahjoja, vaan puuhataan jotakin kivaa." Oikeasti suunnittelin jatkavani kaappien siivousta tahi olohuoneen pöydän raivausta.  Isäntä loihe lausumaan, pilkettä silmäkulmassa, heti aamusta: "Paistetaanko joulukinkku?" 

En masentunut moisesta lausahduksesta, vaan kannoin työstä mukanani pahvilaatikon, ajatuksena tallentaa sohvapöydän käsityötarvikkeet siististi kaappiin... No, saahan sitä unelmoida milloin mistäkin. Aloitin urhoollisesti pöyhiä käsityötarvikkeita. Ensinnä kuitenkin päättelin sukat, joiden lanka on Vaaka-ystävältä. Sukat menevät lahjaksi kera Fazerin sinisen suklaapatukan Perhetukikeskuksen nuorelle asiakkaalle, annetaan joulujuhlassa. Sitten käteeni osui pikkuinen pussi, jossa on lankajämiä Sytomysssyistä. Olin myyty ja nyt on puikoilla siis sytomyssy ja siivous saa odottaa!

Tokikin ehdotin Isännälle äsken, kun hyasintin tuoksussa ja kynttilöiden palaessa joimme teetä, keittiön ikkuna pesua ja verhojen vaihtoa tahi kaapin päällysten pesua. " Nyt on pimeää, ei näe tuleeko puhdasta! Siivotaan viikonloppuna valoisaan aikaan." Näin ollen, nautimme toistemme seurasta, kynttilöistä ja suunnittelemme siivousta valoisana aikana.

001.jpg

Eläköitynyt työtoveri toi lahjaksi kalorittomia karkkeja, silmänruoaksi. Lasimaljakin on niin kaunis. Sinisiä tunnelmia teille kaikille!