IMG_7192.jpgIMG_7191.jpg

Kävin Amurin  työläismuseokorttelissa opaskierroksella. Minun silmääni ilahdutti ikkunalla olevien pelargoinoiden ja pihalla kukkivien syreenien lisäksi tämä kaunis kaakeliuuni. Kuvaaminen oli ahtauden vuoksi vaikeaa, osa huoneen sisustuksesta oli suojattu muovisermillä. Vieressä pilkottaa lasten kylpyammeen yläreuna.

IMG_7193.jpg

Käsityörintamalla on hiljaista. Sain sisaren puseron langoissa mukana myydyn väärän lankerän virkattua pieneksi koriksi. Tämä oli merseroidun puuvillan sijasta tavallista puuvillaa. En ymmärrä miten asiakkaalle annetaan saman väristä, mutta selvästi poikkeavaa lankaa. Miten myyjä ja ostaja eivät näe selvää eroa? No, en huomannut minäkään ennen kuin olin neulonut hyvän pätkän. Nyt lanka on käytetty eikä enää harmita. Yritin virkata kukkaroa, mutta en osannut. Napakka kori tuli.

IMG_7195.jpg

Kuvassa pienet villasukat, taas aika reilua kokoa. Etsivät sijoituskohdetta kuten edellisetkin, ei niin pienet sukat.  Olen yrittänyt neuloa pieniä kastelahjaksi annettavia sukkia, reilun kokoisia tulee.

IMG_7194.jpg

Tuleeko mieleesi hilla tai lakka, suomuurain? Sain lahjaksi kaksi kerää ja jämän Gefrida Higland Alpakka lankaa. Ihanan pehmoista lankaa, kiitos lahjasta! Mietin kauan mitä siitä neuloisin. Vastaus löytyi ihanan Oranssi äänessä Hannan neulepodcastista, kiitos hänelle. Hän oli neulonut nro 10 puikoilla 44 silmukalla pipon. Minulta löytyi pyöröpuikko nro 10 ja lopulta myös koukku nro 10 sauman virkaamiseen piilosilmukoilla. Käytin kainen langan tähän muhkeaan pipoon. Neuloin taitettavan reunan, koska neule on reikäistä puikon paksuudesta johtuen. Nyt pysyy hyvin päässä ja lämmittää korvia. Päälaki on kivasti ilmastoitu. Neulepinta 1 oikein, 2  ainaoikein neuletta. 

Mitä seuraavaksi?