IMG_6651.jpg

Isännän sukkien valmistuttua aloitin sukat itselleni, sukkapuikoilla, yksi kerrallaan. Harkitsin millaisen resorin tekisin, jotta sukat olisi helppo erottaa toisistaan. Onneksi vain yksi kerrallaan, sillä jokin ei toiminut. Olin neulonut hartaasti vartta, tunturineulosta, kun halusin purkaa sen. Tuntuu, että tämän kesän teema on purkaminen. Neulos tuntui karhealta, nurjat silmukat kovilta. Kuvasin ja purin pois. 

IMG_6652.jpg

Purettu lanka uudestaan puikoille ja toinen suunnitelma, muunnos korinpohjaneuleesta. Kovalta tai karhealta tuntui tämänkin. Purkuun!

Tähän saumaan tuli sopivasti Neuleystävän haaste: Käytä jämälankoja. No, lanka oli jäännös Isännän sukista ja toinen jämä löytyi edellisistä sukista, ihan siinä pöydällä pyöri kaksi pikkuista kerää Louhetar lankaa.

IMG_6656.jpg

Löysin TAITO lehden numerosta 1/2019 Talventörrötäjät lapasten kirjeneulekuvion, sunnittelijana Soile Pyhänniska. Siinäpä kaunis malli sukan varteen, neulottavaksi elokuun lämmössä!

IMG_6653.jpg

Kuvassa sukkapuikot nro 3, jäännöslangat ja sukat. Päättelyyn käyttämäni virkkuukoukku puuttuu sekä sakset joilla katkaisen langan.  Louhetarta jäi 3 grammaa Taito lankaa 70 grammaa ja sukat painavat 125 grammaa. 

IMG_6654.jpg

Louhettaren vaihtuva väri näkyy kauniisti kuviossa. Neuloin nämä yhtäaikaa. Nilkassa resoria takana istuvuutta lisäämässä. Puikolla 13 silmukkaa, mutta kuviossa 14 silmukkaa jottei kiristä. Nyt on pehmeät ja suloiset sukat! Terässä 45 kerrosta ennen sädekavennuksia, jotka tein hiukan nopeutettuna. 

IMG_6655.jpg

Mitähän nyt laittaisi puikoille? 

Hyvää elokuun viikonloppua, reippaile, nauti kesästä ja luonnosta!