IMG_7285.jpg

IMG_7286.jpg

IMG_7288.jpg

IMG_7283.jpg

IMG_7289.jpg

Vauvakassiyhdistys Vaaka ry paikalliseen jouluprojektiin tarvittiin mustat sukat. Minulla oli vielä vuosi sitten ostettua 7 Veljestä kaksi kerää ja neuloin ne toivekoossa. Sivuissa on palmikkoraidat, koska musta sukka täytyy olla kaunis, jopa juhlava, ei synkkä. 

Toinen pari on isompaa kokoa ja menee toiseen jouluprojektiin. Siihen neuloin istuvuuden lisäämiseksi katkaistua resoria varteen ja terään. Katkaisin nurjat raidan oikeilla kerroksilla joka 5. krs. 

Vielä on yksi kerä mustaa Maija-lankaa, saatu lahjaksi työtoverilta. Se odottaa sopivaa käyttöä. Mukavasti sain lankavarastoa pienennettyä näihin sukkiin. 

Minulla on kauan ollut muutama mohairjämä joiden alkuperä on tuntematon. Innostuin Hopeavillan Sumu-kaulurista ja neuloin sen  kaksinkertaisesta langasta 4 kuviokertaa, 108 silmukkaa. Todella lämmin ja muhkea. Olisi kannattanut neuloa yksinkertaisesta, olisi kevyempi. Suosittelen etsimään hänen podcastinsa! 

Käsistään kätevät, neulovat ystävät kokosivat joulukalenterin toisilleen. Tänään tuli sopiva väriherkku mustan langan neulomisen jälkeen: Kissankello-väri, Neulovan Ninjan värjäämä suomalainen villa. Talven pimeyteen tupsahti kesäniitty! Muitakin ihania lankoja on kalenteri tarjonnut, niistä kerron kun neuloutuivat. 

Hyvää toista adventtia!