IMG_7160.jpg

Toukokuussa olen käynyt retkellä maistelemassa ketunleipiä Ystävän seurassa. Samalla retkellä käveltiin ja juteltiin kulttuurimaisemassa. Retki päättyi ravintolassa nautittuun ateriaan, kiitos!

IMG_7161.jpg

Seuraavan retken tein Äitini kanssa maistelemaan kuusenkerkkiä. Ihailimme kevään heräämistä ja mitä kaikkea luonnossa kasvaa. Ojakellukkakin jo kukki. Kuvan oikeassa yläreunassa näkyy Äidin reippaat jalat. Valkovuokotkin vielä kukkivat metsässä.

IMG_7164.jpg

IMG_7159.jpg

Äidin kodin pihassa on hänellä runsaasti kukkia hellässä hoivassaan. Hän ottaa sadeveden talteen, vie kahvinporot kukille ja kitkee ahkerasti rikkaruohoja.

IMG_7158.jpg

IMG_7157.jpg

Vierailu on erityisen kivaa, kun yhdessä ihailemme hänen kukkapenkkejään. Hän on orapihaja-aidan viereen raivannut itselleen runsaat kukkapenkit. 

IMG_7155.jpg

Tein retken myös Tallipihalle. Siellä oli näin soma kukkaistutus ja kissa muistuttaa PYYHI TASSUS. Suomen liput on niin juhlava tervetulotoivotus! Kiva paikka vierailla ja retken teemaan liityen kävin kahvilassa. Retkeen kuuluu evästely. 

IMG_7173.jpg

Toukokuun sukkasatoa teemalla: Yritän käyttää langan loppuun. Ei loppunut langat, pikkuiset jämät jäi kaikista. 

IMG_7174.jpg

Yritin tosissani käyttää pienen, kauniin sukkalankajämän tähän kirjoneuleeseen, ei loppunut. Jäi vielä ikään kuin parsinlanka jäljelle.

IMG_7172.jpgIMG_7170.jpgIMG_7169.jpg

Sain työssä lahjaksi ison kassillisen lankoja. Kysyin, mitä lahjoittaja niistä halusi neulottavan itselleen. Hän ei halunnut mitään, vaan eroon langoista. Ensimmäiseksi otin puikoille kaksi kerää Novita 7 Veljestä Lapintaikaa. Se on hyvin kaunis, hopealta kimaltava lanka ja sopi mielestäni huiviin. Omasta varastostani löysin suomalaista sukkalankaa sopivissa sävyissä  ja aloitin niillä kolmiohuivin suorilla puikoilla nro 5. Neuloin ihan vapaasti soveltaen.

Jouduin myös purkamaan, kun en aluksi löytänyt nro 5 pyöröpuikkoa, mutta se ei hidastanut menoa. Kun välillä purkaa, saa neuloa enemmän. Todella hyvä ajatus! Nykyään joudun hyvin usein purkamaan, mutta se on aina kannattanut. 

Huivi on nyt valmis ja harkitsen sen liottamista, jos karhea villa vähän pehmenisi. Tämä menee lahjaksi joko lankojen antajalle tai diakonialle. Mielestäni arvokaat lahjalangat tulee käyttää eettisesti lähimmäisen lämmöksi.

IMG_7168.jpg

Tämän verran olen puutarha-asioita suunnitellut. Ostin uuden työkalun kun en löytänyt vanhaa ja siemeniä. Rakastan kukkia ja lavakaulukseen niitä kylvän. Katsotaan mitä kasvaa! 

Ihanaa alkavaa kesäkuuta!