IMG_4017.jpg

Lehmuksen lehtien ja ruohojen keskeltä nousee kevään ihme: Kolme sinistä kukkaa, krookuksia, eikä pupu ole vielä syönyt niitä! 

Vastauksena Silmukan ytimestä haasteeseen maaliskuulle aiheena Yllätys, yllätin itseni ihan täysin. Saatan yllättää blogissamme vierailijatkin. Tarina menee näin: Äitini antoi joskus kesällä reilun kassillisen lankaa minulle. Lienee kuunnellut tarinaa vuoden 2016 Lankapaastosta ja pelkäsi langan loppuvan Siniseltä sohvalta... Olen nyt yrittänyt hyödyntää näitä lankoja arvokkaalla tavalla, kuten Äitikin tekisi, jos ehtisi neuloa! Äidillä on ikää 85-vuotta ja elohopeaa suonissa, eli siis vauhti päällä ja meno kengässä koko ajan. 

Lankojen joukossa oli myös kerä mustaa Nallea ja se on se haaste ja yllätys minulle itselleni. Neuloin langasta palmikko+ kaksoihelmineulesivuraitasukat Vaaka ry projektiin. Yllättävää oli, kuinka nopeasti silmäni tottuivat näkemään silmukat ja kerrokset mustassa langassa.

IMG_4016.jpg

Näethän raidan ja kaksoishelmineuleen jota jatkoin kärkikavennuksiin asti? Väri on oikeasti ihan tumma musta.

IMG_4015.jpg

Sukat painavat n. 90 g eli lankaa jäi vielä. Neuloin kerää sekä päältä, että sisältä saadakseni samankokoiset sukat. Osallistun näillä siis ihanien blogistien blogeista Silmukan saalistus ja Pipon ytimestä antamaan Haasteeseen. Haastetyön siis mustat sukat ja ne menevät Vaaka ry keräykseen.

Lankapaasto on aktiivisesti käynnissä ja saldo on nyt 740 g kulutettua lankaa. Eipä näy missään, paitsi valmistuneissa neuleissa. Kuvassa sukkien kaverina myssy koulutytölle. Myssyyn käytin kolme jämää loppuun ja neljättä vielä jäi jäljelle

IMG_4019.jpg

Kuvassa lankojen värivaihtelut näkyvät hyvin, mutta tämä meneekin edellisen postauksen raitasukkien pariksi. Päälaella on nurjilla silmukoilla ikäänkuin tähti, koska aloitin sen sahalaitana. Raidat ovat nurjia silmukoita. Mustien sukkien mustuus näkyy tässä hyvin, tummaa on!

Hyvää viikonloppua ja käsitöiden iloa! Lähden tästä Vaaka-tapaamiseen. Kokoamme Vauvakasseja, Kapiokirstua ja Koulureppua. Katso ystävällisesti www.vaaka. org