010.jpg

Mikä tämä on? Tietysti Kesäkassi, jonka tein Ouskulle. Sain häneltä viime kesänä Kesäkassin ja nyt oli minun vuoroni tehdä hänelle. Erityisen mukavaa oli, että sain taas tavata hänet kun luovutin kassin!

001.jpg

Aloitin neulomalla pitkillä puikoilla nro 2½, 3 o, 3 n resoria, 83 s ja 10 krs, tein toisen samanlaisen ja yhdistin ne pyöröpuikolle nro 3. Neuloin aluksi yhden kerroksen oikein ja sitten palmkon 4o ja 3 n. Reunoihin neuloin resoria joustoa antamaan. 10 6 krs palmikkokierron jälkeen tein 1 o, 1 n resorin pohjaksi, jottei se levennä kassia. Vuorin olin ommellut vuosi sitten ihan muuhun tarkoitukseen ja jättänyt käyttämättä, mutta tähän kassiin ompelin sen loivalla siksakilla ja käsin kiinni. Kahva on Merletosta ja siihen ompelin kassin mersedoidulla puuvillalangalla millä kassin neuloinkin. Oli kyllä hyvä, että sivut olivat auki, ompelu oli haasteellista. 

018.jpg

Itse sain näin hurmaavan, runsaan ja kesäisen, naisellisen Kesäkassi-muistamisen.  Vihreää teetä, oikein hyvää! Poron papanoita, Hilla-marmeladeja ja Kesäkassi. Kaikki tämä oli kääritty siististi pussiin ja kiedottu ympärille kirkkaan sininen satiininauha, niin pitkä että riittäisi toisenkin kerran vyötäröni ympärille...

019.jpg

Kassin sisälle on kiinnitetty näin suloinen, nahkainen kukkaro, jossa on sisällä tulitikkuaski, Lappi-aiheinen!

020.jpg

Toisella puolen on suloisia ruusuja, joiden keskellä on kirkas helmi, kuin kastepisara. Kassin sivuihn ja pohjaan on virkattu klipsejä. Tekijänä Ruusuperhonen.

Otin kassin heti käyttöön, tietysti! Kuljen sen kanssa työhön, juhannuskylään, tiistaina kesäteatteriin... Aiomme seikkalilla yhdessä koko kesän ja herättää ihastusta minne ikinä menemmekin! Tervetuloa juttelemaan, jos näet meidät jossakin Suomen suvessa.  Yritän itsekin kammata tukkani ja pestä hampaani, että kassin ei tarvitse minua hävetä... Hammasharjan tänne jo sijoitinkin... 

Jälleen kerran on ollut ihana  Kesäkassi-vaihto! Suuret kiitokset ihanalle parilleni ja samoin tämän leikin mahdollistajalle Heidille!