IMG_4941.jpg

Emäntä pääsi kaupan kalatiskille eilisellä kauppareissulla. Normaalisti työnjako on sellainen, että Isäntä hankkii kalan ja Emäntä lihan. Muut ainekset ostetaan yhdessä. Emäntä osti neljä savusilakkaa ja kaksi nieriäfilettä. Yksi kala on siis jo perattu. Nieriä paistettiin eilen uunissa ja oi, miten maukasta se olikaan! Loppu siitä on jääkaapissa odottamassa. Me yleensä paistamme kalan uunissa. Miten sinä valmistat kalaa?

IMG_4952.jpg

Isäntä otti vaarin kaikista kauniista neuvoistanne Ladyt, kiitos! Emäntä vietiin tänään metsään. Tämän suuren kiven päällä kimalsi jää erityisen kauniisti, harmaana kuin hopea.

IMG_4944.jpg

Olimme liikkellä kävellen. Ladutkin on vielä käytössä, mutta aika kosteita, paikoin sohjoisia. Hiihtäjiä toki oli ja heillä suksi luisti! Kävelijöitäkin oli paljon, ihana auringonpaiste houkutti. 

IMG_4946.jpg

Näin hauska kelkka oli vuokrattavissa, neljälle hengelle! Jäällä on vielä kävely/luistinrata, paikoin vetinen. Sielläkin riittää kulkijoita. 

IMG_4947.jpg

Me tyydyimme katselemaan metsästä kalliolta jäälle, jossa se luistinratakin erottuu hyvin. Teimme mäkisessä maastossa mukavan kävelylenkin, rauhallisen tällä kertaa, nauttien keväästä. 

IMG_4950.jpg

Matkan varrella on myös opasteita kuntoiluun. Emme niitä toteuttaneet, farkut ja toppatakki eivät oikein jousta....Nastakengät oli kummallakin jalassa, tie oli paikoin jäinen.

IMG_4948.jpg

Ohjeet ovat selkeät! Saa toteuttaa vapaasti, myös kotona.  

IMG_4956.jpg

Kotipihassa meitä odotti kiva yllätys. Ensimmäinen krookus kukkii ruohon keskellä! 

IMG_4942.jpg

Isäntä siis todellakin piti seuraa ohjeen mukaan Emännälle. Todisteena villasukat. Ääneen lukemista ei toteuteta, kumpikin lukee paljon itsekseen, mutta kirjastossa käytiin, yhdessä.

IMG_4943.jpg

Näin kevät etenee! Syökää siis kalaa, liikkukaa luonnossa, lukekaa ja neulokaa. Meille saa myös kertoa, miten valmistatte kalaa?