IMG_4168.jpg

Auton perässä metsästä palattua on kävelysauvani ja niiden säilytyspussi. Kerran aikaisemmin olen niitä käyttänyt ja säädöt olivat ihan jumissa, mutta Isäntä sai ne auki. On siis teleskooppivarret. Niille on tuollainen valkoinen muoviteline, jolla ne pysyvät yhdessä eivätkä karkaa pussista, kun  pussi on nyörillä suljettu.

Tänään paistaa aurinko ja lähdimme siis metsään ulkoilemaan.  Polun varrelta löytyi ihanan linnun laulun ja tuoksun lisäksi hauska kivirykelmä mitä emme ole koskaan ennen käyneetkään katsomassa. 

IMG_4159.jpg

Kivenlohkareiden alle voi mennä piiloon sadetta pitämään jos on pieni tai muuten notkea. Onneksi paistoi aurinko! Olemme vuosikymmenet kävelleet vierestä ohi tätä koskaan erityisemmin havaisematta, mutta kaadetut puut saivat alueen näkymään. 

IMG_4165.jpg

Polun varralla oli tietysti pieniä aurinkoja kuivien lehtien ja ruohojen keskellä, leskenlehtiä.  Lisäksi metsässä siellä täällä pieniä sinisiä mättäitä, sinivuokkoja.

IMG_4163.jpg

Pihassa palattua on kukkimassa pikkusia violetteja sipulikukkia.  Pihan kukkamaat on vielä haravoimatta, koska öisin on vielä pakkasta. Rikkaruohot voisi tietysti kitkeä...

IMG_4167.jpg

Eilen puhdistimme imuroimalla ja pyyhkimällä talvikengät ja veimme kesäsäilöön. Myös toppavaatteet pestiin pois.Otimme kävelykengät ja maastokengät käyttöön. Seuraavaksi voi huoltaa käsineet ja pipot eli hattuhyllyn. Ensin täytyy kyllä vähän neuloa...

IMG_4169.jpg

SNY:n lähettämä lanka on puikoilla. Pikkuisenko tuotti vaivaa, kun 2,5 mm puikot ovat jossakin, en tiedä missä... Onneksi löytyy 2,75 mm Kollage Yarns metalliset, nelikulmaiset ja näillä on hyvä neuloa vaikka ovatkin vain 15 cm pitkät. 15 silmukkaa puikolla, 10 kerroksen resori alkuun ja sivuun palmikkoraita, johon olen jäänyt kiinni. Tuttua ja turvallista! 

IMG_4144.jpg

Kuvassa pikkuinen 0,5 litran kahvipannuni. Neuloin sille suloisen pehmeän pannumyssyn jämälangasta. Päälle tuli koristeraita, koska lanka loppui. Haaveilen joskus koristelevani tämän jollakin tavalla, mutta nyt sukkaneule odottaa.

IMG_4142.jpg

Hyvää ja aurinkoista alkavaa viikkoa, nauttikaa ulkoilusta!