IMG_5784.jpg

Äitini muistaa erityisen hyvin miten Keskisen kellokliike oli tärkeä paikka asioida ja käydä viereisessä Keskisen kaupassa. Eilen hän vain ihasteli miten kauniita lattioita ja sisustuksia uudistuneessa kaupassa oli.

Turvakseen Äiti oli laatinut kauppalistan. Tärkein ostos eli uusi, kevyt matto löydettiin nopeasti. Kas etsimme mattoja ja näytin hänelle muovimattoa ja sanoi, että tämä voisi olla kevyt.  Paikalla oli kaksi nuorta neitoa järjestelmässä tavaroita hyllyyn. Toinen sanoi, että kevyitä viskoosimattoja löytyy Valilalta. Hyvä vinkki, kiitos hänelle! Ensimmäinen nähty matto miellytti ja se ostettiin.  Matto kainalossa sitten kuljettiin syömään. 

Ennen menoa Keskisen kaupaan menoa käytiin joen toisella puolella Siltalassa. Ostimme Äidin kanssa  kumpikin takin itsellemme. Jotain taikaa siinä on, että Siltalassa on yställinen henkilökunta. Takit kyllä löysimme ihan omin neuvoin, mutta ympärillemme katsellessamme meille tultiin tarjoamaan apua. 

IMG_5789.jpg

IMG_5786.jpg

Joka köyhää armahtaa, hän lainaa Herralle. Soinin kirkon vaivaisakka.

IMG_5785.jpg

IMG_5787.jpg

Nälkävuosina 1866-68 menehtyi soinilaisia 354 henkeä. Heidän muistolleen pystytettiin tämä kivi. v. 1966. Herra anna meille meidän jokapäivinen leipämme. 

IMG_5790.jpg

Soinin kirkon luona ovat nämä kivet. Kirkkoon liittyy kauniita muistoja. Äitini puoliso on siellä siunattu haudan lepoon ja hän nukkuu Soinin hautausmaalla. Retkemme kohde oli hänen hautansa. Monia Äidin rakkaita ystäviä siellä lepää. 

IMG_5791.jpg

Tässä on jotain hyvin rakasta: Äitini tarjoilee aina  Töysän pipareita! 

IMG_5796.jpg

Kaksi Bommix bamboo pyyheliinaa. Toinen on pinkki kuin ketoneilikka tai puna-ailakki, toinen sininen kuin lemmikki.  Kumpaankin käytin 3½ suoria puikkoja ja kolme kerää lankaa. Langan sain syksyllä SNY-pariltani. Varasto tyhjeni siis yhteensä 6 kerää, mikä oli tarpeellistakin. Tulihan Nuutajärveltä uutta lankaa...

IMG_5795.jpg

Raskiikohan näitä käyttää? 

IMG_5779.jpg

IMG_5782.jpg