Serkkutapaaminen%20001.jpg

Neilikkaruusut pihalla toivottivat tervetulleeksi viikko sitten kun meillä oli Isännän serkkutapaaminen. Juhlapäivä oli kaunis ja lämmin, aurinkoinen. Tunnelma oli sydämellinen. 

Serkkutapaaminen%20009.jpg

Mikään ei viitannut edellisen päivän myrskyyn, joka riepoi laajalti kasveja. Täälläkin se oli vieraillut 20 min ajan vahingoittamatta syyshortesioitakaan.

Serkkutapaaminen%20019.jpg

Emäntä eli Isännän Sisar oli hankkinut auringonkukkia juhlapöytään ison kimpun.

Serkkutapaaminen%20020.jpg

Yksi serkuista oli ostanut kukkia, niin ihanan ruskan väreissä kootun kimpun. Kuvassa pilkistää Arabian Kultaraita kahvikupit, joista juotiin kahvit. Ruokana oli lohikeitto, joka vei kielen mennessään. Ei kyllä estänyt vilkasta keskustelua!

Serkkutapaaminen%20023.jpg

Yksi serkuista oli leiponut Karjalanpiirakoita, joista näillä serkuilla oli lapsuudestaan runsaasti omakohtaisia, herkullisia makumuistoja. Kuva ei kerro totuutta, miten kauniita, ohutkuorisia ja herkullisia piirakoita, täydellisiä nämä olivat. 

Serkkutapaaminen%20021.jpg

Tuliaisia oli myös Raumalta, Nyplääjät ry kynttilä ja servetit, joissa kaunis nyplätty liinamalli kuviona. Tämä ihastutti minua kovin. Tuliaiset ovat monesti vaikea keksittävä, kun koti on valmiiksi varustettu, mutta kauniit kynttilät ja servetit on hieno valinta. Ne tuottavat iloa ja kauneutta ja ne voi käyttää pois. 

Serkkujen alkuperä on Karjalassa ja juhla päättyi komeasti yhdessä laulettuun Karjalaisten lauluun. Laulua johti kaksi kuoromiestä, joten päätös oli ihana! 

Mainittakoon, että edellinen serkkutapaaminen oli 13 vuotta aiemmin ja silloin tutustuin Isännän sukuun. Kerroinkin tästä näille ihanille, sukurakkaille ihmisille. Minä, rauhallinen hämäläistyttö joka on tottunut kättelyyn oikein kaksin käsin voimakkaimpana tunteenilmaisuna sukulaisten kesken, yllätyin totaalisesti. Pääsin heti isojen miesten suurien käsivarsien väliin, minut halattiin tervetulleeksi sukuun! Varmaan 10 sekunttia seisoin suorana kuin tikku ja sitten tämä RAKKAUS sulatti minut ja halasin takaisin! Tämän ihanan lämpimän muiston kerroin niiden kahden, jo poisnukkuneen serkun muistolle, jotka ensimmäisinä minua halasivat, silloin kerran Hummovaarassa Juhanan tuvalla.