IMG_4580.jpg

Eilen lounasaikaan saimme kaatosateen. Olin pessyt pyykkiä ja se huuhtoutui sadevedellä. Ukkonenkin jyrähteli. Keli ei haitannut, ollaan lomalla. 

IMG_4578.jpg

Nämä herkut olivat tarjolla Sovintoassa, Kesälahdella. Me nautimme kuitenkin kasvi-fetapiirakkaa.

Sovintola on paikallinen kylätalo ja siellä on ilo vierailla, myös kotitekoisten herkkujen vuoksi! 

IMG_4577.jpg

Tämä ikkuna tarjoaa HÄTÄTIEn. Ikkunan saa helposti auki, edessä on tuoli jolle voi kiivetä ja hypätä suoraan isoon pensaaseen, lieneekö sireeni vai tuoksuvadelma, kaunis kuitenkin. Oletko ajatellut miten poistut hätätilanteessa rakennuksesta? 

Onneksi ei ollut mitään hätätilanneta, herkkujakaan ei siis tarvinnut paeta, kun terveellisiä vaihtoehtojakin on tarjolla. Myynnissä on niin taidokkaita käsitöitä ja joitakin paikallisia herkkuja. Ostin kaksi pellavatyynyliinaa olohuoneen sohvatyynyihin.

Sovintolasta löysin myös vaihtokirjapöydältä aarteen. Aleksis Kiven Seitsemän veljestä, ihan ilmaiseksi. Kirjan sisäkannessa oli omistuskirjoitus: Arjalle jouluna 1967 Edward. Niinpä tuli asialliseksi käyttää Novitan lankaa ja näin kesällä puuvillaa, sitä kun on mukana.

IMG_4590.jpg

IMG_4589.jpg

IMG_4587.jpg

Virkkasin Novita soft cotton langasta. Alkuun 21 ketjusilmukkaa ja siihen kiinteitä silmukoita muutama kerros. Raidat syntyivät ihan itsestään, kun vaihdoin virkkaamanna vuoroin etureunan ja vuoroin takareunan silmukasta ja laskin välillä työn kädestäni. Tästä piti tulla nipsukukkaro, mutta tulikin pussukka työavaimille ensi maanantaiksi. Tähän asti olen kuljettanut avaimia tummassa pussukassa käsilaukussa. Löytyvätpä nyt helpommin käsilaukusta!

IMG_4583.jpg

Auringon lasku Puruvedellä, Isäntä jaksoi vielä saunan jälkeen kuvata. Veden lämpö oli illalla vielä 20 astetta eli ehkäpä ukkossade lämmitti sen? 

Olethan muistanut ilmoittautua Salainen Neuleystävä-leikkiin? Luvassa huikea syksy, odotan sitä!