IMG_6743.jpg

IMG_6742.jpg

IMG_6740.jpg

IMG_6739.jpg

IMG_6738.jpg

IMG_6737.jpg

Alkuviikosta löysin työmatkalla kauniin kukan ja ihmettelin sitä. En muista nähneeni sitä koskaan ennen ja miten runsas esiintymä sillä olikaan. Poimin muutaman mukaani varmistaakseni sen nimen. Arvelin sitä valkopeipiksi ja osuin oikeaan. Varsi on neliskulmainen kuten eräissä ihanissa puikoissa ja nokkosella, ilman poltinkarvoja. Kukka muistuttaa kirjavaa pillikettä muodoltaan. Kukka on kauniisti valkoinen ja sen kannen alla on tummat pilkut joiden kuvaaminen oli tosi haasteellista, siksi otin monta kuvaa. Lehdet muistuttavat nokkosta. 

IMG_6748.jpg

IMG_6747.jpg

Vaaleanpunainen lanka on käytetty loppuun, vain parsinlankapätkä jäi jäljelle. Koko on reilu, kuten aina neulomissani vauvojen sukissa. Pieni ero on varsissa kuten tumpuissakin. Toisessa parissa korinpohjaneule ja toisessa kaksoishelmineule tai kaksikerroksinen helmineule.

IMG_6746.jpgIMG_6745.jpg

IMG_6744.jpg

Puikot nro 2½ , silmukoita 13 puikolla. Lanka on erityisen helppoa neulottavaa ja neulepinta sen ansiosta tasaista.

IMG_6749.jpg

Meilä kävi yhtenä yönä pakkanen pihassa ja pelargoniat paleltuivat. Kesäkukista neilikat jaksoivat vielä kukkia. Kylmää nekin ovat toki saaneet, enkä usko nuppujen enää avautuvan. Otin pari pientä oksaa kotiin. Ruusu jatkaa vielä oloaan ja kukintaansa suuressa saviruukussa. Nämä pikkuiset tuoksuvat nyt maljakossa. 

Hyvää syksyä, pue itsesi lämpimästi!