IMG_7301.jpg

Minulla on vuosia ollut tämä kaktus ja se on roikkunut ampelissa ikkunan edessäkin jo useamman vuoden kukkimatta kertaakaan. Se on ostettu kukkivana ja kärsivällisesti odotettu uutta kukkimista. Tammikuussa se yllätti täysin tekemällä monta nuppua ja avaamalla niitä hiljalleen, omaan tahtiinsa. Ehkä se huomasi, että sen  alapuolelta lähti kaksi kukkaa biojätteisiin... Olen antanut tälle kasviravinnetta kuten muillekin kukille ja nyt se päätti palkita hoidon. Olen tästä todella iloinen!

Olen marraskuusta lähtien neulonut suurta projektia, paloina. Nyt se on valmis. Torkkupeitto lahjoitettavaksi sairaalaan lasten ja nuorten osastolle. Lankana 7 Veljestä, suorat puikot nro3½. Sivupaloissa 120 silmukkaa, keskipalassa 80 silmukkaa. Palojen yhteen ompeluun meni ainakin kaksi tuntia. Seuraavan peiton neuloisin pitkillä pyöröillä yhtenä palana, jos joskus uuden teen.

IMG_7308.jpg

Värit eivät kuvautuneet oikein, tämä on kaunis vaalean sininen. Parhaaksi kuvioksi osoittautui koripohjaneule 5 oikein, 5 nurin, 5 kerrosta. Sitä jaksoi parhaiten neuloa ja siksi tein siten keskipalan. Reunoihin neuloin kaksinkertaista helmineuletta.

IMG_7307.jpg

IMG_7306.jpg

IMG_7305.jpg

Jos oikein tarkkaan katsoo voi havaita vaaleanpunaisessa reunassa toisiaan vastaan olevat sydämet. Neuloin ne nurjilla silmukoilla ja kuvion otin Suuri Käsityö -lehdestä nro 11-12/2022 mallista Ystävälle. Teemana tuossa oli Välitetään villasukilla, minä välitän torkkupeitolla. Sydämet sopivat mielestäni teemaan. 

IMG_7304.jpg

Puolet peitosta on vaaleanpunaista, lilaa ja puolet vaalean sinistä ja muita sinisiä. Keskellä on selkeää tummaa sinistä ja minusta tuo rauhallinen koripohjaneule sopii siihen hyvin ja on pehmeä iholle. Värit on luonnossa kirkkaammat kuin kuvassa. Tähän meni todella paljon lankaa, en viitsi edes punnita. Jokaiseen silmukkaan neuloin paljon rakkautta! Torkkupeitto on osa Vaaka ry kevään keräystä.

IMG_7310.jpg

Neuloin välissä pienen pannan itselleni. Piti neuloa pään ympäri ulottuva, korvia lämmittävä, mutta lanka loppui kesken. Eipä haittaa! Ostin satiininauhaa ja saan tästä lyheen tukkaan sopivan pannan asusteeksi. Nauhat solmin rusetille. Saa kopioida idean!

IMG_7300.jpg

Tässä tuubihuivissa on sama pitsi kuin pannassa. Tämähän on Sumu-tuubihuivi. Pienet tosi vanhat lankakerät sain käytettyä loppuun näihin kahteen pikkuneuleeseen. Aika tavaran kaupitsee!