010-normal.jpg

Tienvierellä kukki valkovuokot, kun ajelemimme bussilla Marttojen kevätretkelle Sastamalaan tänään. Tässä muutama kuva kertomaan tunnelmista. Kaikista kohteista en kuvia ottanut, vain kahdesta.

Ihan ensimmäiseksi poikkesimme Eliisa Marjaanaan jossa nautimme ensin Ilkka Syrenin monologin "Tiuhteinta tavaraa" liikkeen ja suvun historiasta ja tutustuimme tuotteiden valmistukseen, käsityönä. Ostin kivan kauppakassin, sinisen ja tilasin ihanan olkalaukun, sinisen... Arvostan suomalaista käsityötä, korkeaa laatua ja kestävyyttä!

Seuraavaksi menimme syömään Vehmaan tilalle. Herkullista ruokaa, tuoretta leipää, mahtavassa maaseutuympäristössä ja aurinko paistoi!

015-normal.jpg

Ovi oli kutsuvasti auki ja isäntä toivotti tervetulleeksi. Jokaisessa kohteessa meitä odotettiin ulkona ja toivotettiin kätellen tervetulleeksi, Herttaista! 

004-normal.jpg

Sisällä oli oven yläpuolella näin kaunis ikkuna. 

025-normal.jpg

Tässä näkyy ikkunat joiden takana joimme kahvit. 

002-normal.jpg

Seinällä oli näin komea kaappi.

023-normal.jpg

Seinustalla kukki jo viinimarja! Ihana paikka järjestää juhlia, syödä ja tanssia, vaikka häitä!

Aterian jälkeen siirryimme Anneli Keinosen ateljeehen. Ostin puseron...sinisen! Niin kaunis ja miellyttävä iholle. En ole vielä hankkinut saumuria, enkä lainannut sisareltani, joten ostan vaatteeni. Totuuden nimessä, en taitaisi edes osasta ommella vaatteita. Tästä on näyttöä. Käteni eivät toteuta pyyntöäni. Joten sininen pusero tuli tarpeeseen ja on ihana.

Lopuksi hurautimme vielä Kinnalan Koukkuun ja tutustuimme Suojeluskunta ja Lottamuseoon heidän pihapiirissään. Heillä on idyllistä majoitusta tarjolla, olisi ollut päiväunien aika...

030-normal.jpg

Tässä huoneessa voi majoittua idyllisessä maalaistalomiljöössä. Jos yöllä tulee nälkä, voi hiipiä tupaan, sillä mitä katossa onkaan?

028-normal.jpg

Leipävartaat! Aikoinaan nämä leivottiin kahdesti vuodessa täyteen leipää, nam, nam.

032-normal.jpg

Huomaatko, miten järkevästi viehkeä Lääkintä-Lotta on suojautunut kylmää vastaan?  Pässinpökkimät villasukat monoissa! 

Lämmin kiitos kaikille matkailuyrittäjille, teitte päivästä ikimuistoisen! Kiitos jokaiselle Martalle seurasta ja kivaa kesää!

Suosittelen tutustumaan tarjontaan www.sastamalanseudulle.fi